Krkovička pečená na hubách a červenom víne (fotorecept)

Autor receptu: afataga

V piatok som kúpila krkovičku, mala som s ňou iné plány, ale osud mení plány, tak som hútala, čo s ňou a hubami

4-6
porcie
30 minút
príprava
110 minút
na 180 °C

Postup

  1. Takže pod borovicami zas zopár masliakov a rýdzikov, no škoda ich tam ponechať svojmu osudu
  2. Ale sa mi zdalo, že ich je akosi málo, tak som si ráno namočila zmes sušených suchohríbov a trochu bedlí
  3. Do woku som dala masť a asi 3 min. som opekala šalviu a tymián, aby sa masť prevoňala, potom som bylinky vyhodila
  4. Do woku som dala čerstvé huby a podusila som ich asi 5 min.
  5. Pridala som sušené huby aj s vodou a chilli papričku, dala som len jednu, aby som neprebila hubovú chuť
  6. Premiešala som a pridala namrvený lievik
  7. Huby som dusila cca 15 min., viac netreba, ešte sa budú dlho piecť, huby som osolila, dala som trochu korenia a rascu
  8. Mäso som umyla, potrela troškou oleja, posypala soľou a korením
  9. Do zapekacej misy som dala huby aj s tekutinou, čo sa nevydusila, uložila som mäso, ešte som ho posypala rascou, pohadzala som cesnak a podliala vínom, dala som shiraz
  10. Piekla som 80 min. zakryté na 180°, potom ešte odokryté 30 min. na 200°
  11. My sme jedli s ryžou a zeleninovým šalátom