Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/
Autor receptu: pusta
Krkovičku možno pripraviť na veľa spôsobov. Dnes som ju piekla na cibuli a na cesnaku,
ktoré som najprv trocha orestovala na oleji. Pridala som rezne z krkovičky, zemiaky, zaliala
mliekom a upiekla v trúbe. Krkovička je od mlieka jemnučká, mäkká a má lahodnú chuť
cibule a cesnaku. Príprava je veľmi jednoduchá.
2 porcie |
80 minút príprava |
25 minút na 190 °C |
Postup
- Krkovičku som pokrájala na rezne, ktoré som narezala po obvode, aby sa pri pečení nekrútili. Naklepala som ich a osolila, nechala som ich odpočinúť asi 1 hodinu.
- Zatiaľ som si očistila zemiaky a pokrájala som ich na krížalky.
- Očistenú cibuľu som pokrájala na tenké plátky, cesnak som pokrájala tiež na plátky.
- Do pekáčika som dala olej, cibuľu a cesnak, ktoré...
- som orestovala do sklovita - asi 3 minúty.
- Na orestovanú zeleninku som položila pripravené rezne krkovičky a okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením.
- Na krkovičku som rozložila scedené a v utierke vyutierané krížalky zemiakov.
- Pridala som mlieko.
- Piekla som ich 25 minút v trúbe vyhriatej na 190 stupňov C, kým zemiačiky i krkvička získali zlato-hnedú farbu.
- Na tanier som naložila zemiačiky, krkovičku a cibuľku s cesnakom. Mäsko bolo mäkkučké s jemnou chuťou cibule a cesnaku, ktorá sa do neho vsiakla aj s mliekom.
Podávala som s kyslou uhorkou a domácou čaklamádou.