« Naspäť na tento recept

Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ verzia na vytlačenie

Krkovičku možno pripraviť na veľa spôsobov. Dnes som ju piekla na cibuli a na cesnaku, ktoré som najprv trocha orestovala na oleji. Pridala som rezne z krkovičky, zemiaky, zaliala mliekom a upiekla v trúbe. Krkovička je od mlieka jemnučká, mäkká a má lahodnú chuť cibule a cesnaku. Príprava je veľmi jednoduchá.

Autor receptu: pusta

Postup receptu

Krkovičku som pokrájala na rezne, ktoré som narezala po obvode, aby sa pri pečení nekrútili. Naklepala som ich a osolila, nechala som ich odpočinúť asi 1 hodinu.
Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 1

Zatiaľ som si očistila zemiaky a pokrájala som ich na krížalky.
Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 2

Očistenú cibuľu som pokrájala na tenké plátky, cesnak som pokrájala tiež na plátky.
Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 3

Do pekáčika som dala olej, cibuľu a cesnak, ktoré...
Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 4

som orestovala do sklovita - asi 3 minúty.
Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 5

Na orestovanú zeleninku som položila pripravené rezne krkovičky a okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením.
Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 6

Na krkovičku som rozložila scedené a v utierke vyutierané krížalky zemiakov.
Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 7

Pridala som mlieko.
Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 8

Piekla som ich 25 minút v trúbe vyhriatej na 190 stupňov C, kým zemiačiky i krkvička získali zlato-hnedú farbu.
Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 9

Na tanier som naložila zemiačiky, krkovičku a cibuľku s cesnakom. Mäsko bolo mäkkučké s jemnou chuťou cibule a cesnaku, ktorá sa do neho vsiakla aj s mliekom. Podávala som s kyslou uhorkou a domácou čaklamádou.
Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 10

Suroviny




2
porcie
80
minút
príprava
25
minút
na 190 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist