Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/

Autor receptu: pusta

Krkovičku možno pripraviť na veľa spôsobov. Dnes som ju piekla na cibuli a na cesnaku, ktoré som najprv trocha orestovala na oleji. Pridala som rezne z krkovičky, zemiaky, zaliala mliekom a upiekla v trúbe. Krkovička je od mlieka jemnučká, mäkká a má lahodnú chuť cibule a cesnaku. Príprava je veľmi jednoduchá.

2
porcie
80 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Postup

  1. Krkovičku som pokrájala na rezne, ktoré som narezala po obvode, aby sa pri pečení nekrútili. Naklepala som ich a osolila, nechala som ich odpočinúť asi 1 hodinu.
  2. Zatiaľ som si očistila zemiaky a pokrájala som ich na krížalky.
  3. Očistenú cibuľu som pokrájala na tenké plátky, cesnak som pokrájala tiež na plátky.
  4. Do pekáčika som dala olej, cibuľu a cesnak, ktoré...
  5. som orestovala do sklovita - asi 3 minúty.
  6. Na orestovanú zeleninku som položila pripravené rezne krkovičky a okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením.
  7. Na krkovičku som rozložila scedené a v utierke vyutierané krížalky zemiakov.
  8. Pridala som mlieko.
  9. Piekla som ich 25 minút v trúbe vyhriatej na 190 stupňov C, kým zemiačiky i krkvička získali zlato-hnedú farbu.
  10. Na tanier som naložila zemiačiky, krkovičku a cibuľku s cesnakom. Mäsko bolo mäkkučké s jemnou chuťou cibule a cesnaku, ktorá sa do neho vsiakla aj s mliekom. Podávala som s kyslou uhorkou a domácou čaklamádou.