Krkovička na pive a pomarančoch

Autor receptu: sisok

Tento recept je na 2 fázy - mäso bude najprv marinovať zopár hodín v pivovej marináde a potom pomaly dusené na miernom ohni spolu s marinádou a pomarančami. Môže to znieť ako zvláštna kombinácia, ale kto nevyskúša, tak nebude vedieť :)

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Deň predtým ako chceme podávať si pripravíme mäso do marinády. Mäso nakrájame na kocky a vložíme do misky. Pridáme guličky borievky, čierneho korenia a bouquet garni. Pokiaľ nemáte čerstvý pór, do ktorého sa tento bouquet balí, použite sušené bylinky. Mäso zalejeme pivkom, misku zakryjeme potrvinovou fóliou a vložíme na 12hod do chladničky.
  2. Na druhý deň:
    Z pomaranča odstránime oranžovú kôru a trochu z nej nastrúhame. Pomaranč následne očistíme ako je vidieť na fotopostupe. Mesiačiky nakoniec nakrájame na väčšie kusy. Ja som si nechala 2 mesiačiky na dozdobenie.
  3. Strúčiky cesnaku očistíme, rozkrojíme na polovicu a vyberieme stred,
    Do hrnca vložíme maslo spolu z olejom a maslo necháme rozpustiť. Keď maslo začne spievať (tak to tu voláme :), vložíme do hrnca marinované mäso, ale marinádu ponecháme v miske. Mäso chvíľu popražíme, nech sa zatiahne.
    Keď sa mäso zatiahlo, posypeme ho trochou múky, pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru, kúsky pomaranča, cesnak, soľ a mleté čerstvé korenie. Všetko zalejeme prefiltrovanou marinádou (borievku a ostatné koreniny, bylinky vyhodíme) a zakryté varíme približne 1hod na miernom ohni.
    Podávame s ryžou alebo zemiakmi. Dobrú chuť!