Krkovička na pive a pomarančoch
Autor receptu: sisok
Tento recept je na 2 fázy - mäso bude najprv marinovať zopár hodín v pivovej marináde a potom pomaly dusené na miernom ohni spolu s marinádou a pomarančami. Môže to znieť ako zvláštna kombinácia, ale kto nevyskúša, tak nebude vedieť :)
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Deň predtým ako chceme podávať si pripravíme mäso do marinády. Mäso nakrájame na kocky a vložíme do misky. Pridáme guličky borievky, čierneho korenia a bouquet garni. Pokiaľ nemáte čerstvý pór, do ktorého sa tento bouquet balí, použite sušené bylinky. Mäso zalejeme pivkom, misku zakryjeme potrvinovou fóliou a vložíme na 12hod do chladničky.
- Na druhý deň:
Z pomaranča odstránime oranžovú kôru a trochu z nej nastrúhame. Pomaranč následne očistíme ako je vidieť na fotopostupe. Mesiačiky nakoniec nakrájame na väčšie kusy. Ja som si nechala 2 mesiačiky na dozdobenie. - Strúčiky cesnaku očistíme, rozkrojíme na polovicu a vyberieme stred,
Do hrnca vložíme maslo spolu z olejom a maslo necháme rozpustiť. Keď maslo začne spievať (tak to tu voláme :), vložíme do hrnca marinované mäso, ale marinádu ponecháme v miske. Mäso chvíľu popražíme, nech sa zatiahne.
Keď sa mäso zatiahlo, posypeme ho trochou múky, pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru, kúsky pomaranča, cesnak, soľ a mleté čerstvé korenie. Všetko zalejeme prefiltrovanou marinádou (borievku a ostatné koreniny, bylinky vyhodíme) a zakryté varíme približne 1hod na miernom ohni.
Podávame s ryžou alebo zemiakmi. Dobrú chuť!