Krkovička na horčici fotorecept

pusta - fotkapusta, 17. júla 2012
Krkovička na horčici (fotorecept)
Foto: pusta

Dnes som na obed spravila našu obľúbenú krkovičku na horčici. Recept je veľmi jednoduchý a jedlo je chutné a rýchlo hotové. Mäsíčko i šťavička Zobraziť celý popisDnes som na obed spravila našu obľúbenú krkovičku na horčici. Recept je veľmi jednoduchý a jedlo je chutné a rýchlo hotové. Mäsíčko i šťavička majú príjemnú chuť po horčici a čiernom korení. Podávala som s dusenou ryžou, ale dobré sú aj opekané alebo varené zemiaky. Výborne sa k nemu hodia rôzne šaláty výraznej kyslej chuti alebo domáca čalamáda.

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 90 °C

Suroviny

300 g
podľa chuti
podľa chuti
3 PL
2 ks
2 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Krkovičku som nakrájala na rezne o váhe asi 150 g, okraje som po obvode narezala, aby sa pri pečení nekrútili, vyklepala som ich a osolila.

    Krkovička na horčici (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením a nechala som ich 2 hodiny odpočinúť, aby soľ a korenie prešli pekne do mäska.

    Krkovička na horčici (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistenú cibuľu som pokrájala na mesiačiky.

    Krkovička na horčici (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V rozpálenom oleji som krkovičku z oboch strán prudko opiekla - cca po 3 minúty.

    Krkovička na horčici (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opečené mäsko som vybrala na tanier.

    Krkovička na horčici (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z oboch strán som ho potrela horčicou.

    Krkovička na horčici (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vo výpeku som orestovala cibuľu temer do hneda, pozor - nespáliť!

    Krkovička na horčici (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na orestovanú cibuľu som vrátila pripravenú opečenú a horčicou potretú krkovičku, ...

    Krkovička na horčici (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...ktorú som podliala trochou vody a prikryté som dusila cca 8 minút z jednej strany, mäsko som obrátila a dusila ešte asi 8 minút, pred koncom som pridala ešte trocha horčice, ktorú som v šťavičke rozmiešala. Podľa potreby som doliala pri obrátení trocha vody a premiešala, aby sa odvaril chutný výpek. Nezahusťuje sa múkou!

    Krkovička na horčici (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na tanier som spravila lôžko z cibule, ktorá má byť mäkká, avšak nie rozvarená, pridala som trocha šťavičky, na ktorú som položila mäkkučké mäsíčko. Mäsko i šťavička majú príjemnú chuť horčice, cibule a mletého čierneho korenia. Podávala som s dusenou ryžou.

    Krkovička na horčici (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

cistinka
Mňam....ale si mi narobila chute....takto pripravenú krkovičku mám veľmi rada...super recept!
vampil
panebože,prečo na oleji..bravčové si pýta svoje a to je obyčajná masť!Ja teda marinujem mäsko priamo v tej horčici a nemusím to komplikovane prekladať hore dole.
redakcia
Komentár od používateľky @pusta : @vampil , aj to je dobre, ako ty uvádzaš. v podstate ide o to, či chceš, aby chutilo po horčici výraznejšie samotné mäso a šťava je potom menej výrazná - to je prvá možnosť. druhá možnosť je, ak výraznejšie chutí po horčici samotná šťava a ja som volila tretiu možnosť, ked po horčici príjemne chutí rovnako mäsko a rovnako aj šťavička. je len na tebe, ktorú z technológií pri príprave uprednostníš, podľa toho, aký výsledok chceš dosiahnuť. nám chutí práve táto úprava.. @vampil , zabudla som ti odpovedať na druhú časť tvojej otázky. dala som olej, pretože bravčovú masť ja po prekonaní ťažkého zápalu pankreasu vôbec nesmiem. inak máš pravdu v tom, že pod krkovičku je najvhodnejšia bravčová masť. to už nechávam na každom, čo zvolí on sám.
babkamt
Keď som uvidela obrázok , hneď som si pomyslela , že recept pridala Pusta. Na recepte sa mi páči , že nemusíš stáť celý deň pri sporáku a predsa chutne navaríš.
marijanka712
krásne spracovaný rp, ale aj vynikajúci výsledok -dobrý obedík iste si to podla teba urobím aj ja
joel
vyzera to fantasticky, len aby som už mohol vyskúšať to aj ja, ďakujem ti.
lucinka112
dnes som varila pre mm,ja krkovicu nemôžem,pochválil,len som ju trošku viac opiekla,druhý krát sa príprave budem lepšie venovať,som nestíhala .... ale super rýchle :)
radost
@pusta
vdaka za tip na dnešný-temer bezprácny-obed..mäsko bolo chutné..mäkučké..k tomu egyptská ryža a zeleninový šalát..
spokojnosť stravníkov..i kuchárky-bo-surovín málo..i roboty..
pozdravujem..želám pokojný večer
pusta
@radost , to ma veľmi teší, že si mala včera takmer bezpracný, ale veľmi chutný obed, spokojnosť tvoja i tvojich stravníkov. :-)
aj ja ťa veľmi srdečne pozdravujem a prajem ti pekný pondelok a pohodový celý týždeň :-)
dakujem ti za skvelú správu.
motyka
Dnes som to skúsila. Nebol čas na niečo zložité. Je to rýchle, výborné. K tomu opekané zemiaky a ryža . Výborný recept. Odporúčam. Ďakujem za ďalší výborný recept.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Ja som sem ešte žiadne chvály nepísala? Veď to robím už 3X. To nemá chybu. Ďakujem za recept aj keď jednoduchý ale výborný!!!
marianne
@pusta nieco hapruje s pridanim fotky zase, neda sa mi pridat, ale potrebovala som nieco rychle pre chlapov a toto mi padlo ako na zavolanie. A velmi pekne dakuju, velmi im chutilo, aj dupla bola. Vyborny a sikovno hotovy recept to je. Dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia