Krevety z woku (fotorecept)

Autor receptu: janger

Mala som v mraznicke krevety. Cerstve su lepsie, ale tie nemam stale v zasobe...

4
porcie

Postup

  1. Pouzila som mrazene, predvarene krevety (vacsie). Treba ich nechat dobre rozmrazit. Ak sa ponahlate, rozmrazia sa rychlejsie pod tecucou studenou vodou.
  2. Uvarime cestovinu. Ja som pouzila cestovinu, ktora je specialne na wokovanie. Ale moze byt kludne aj ina.
  3. Brokolicu pokrajame na male ruzicky, aby bola tepelna priprava co najkratsia.
  4. Mrkvu pokrajame na tenucko.
  5. Vo woku rozpalime olivovy olej, oprazime v nom cesnak pokrajany na kusky. Pridame rozmrazene krevety a poprazime ich (na silnom ohni).
  6. Potom ich vyberieme. Vo woku si zase rozpalime trochu olivoveho oleja a pridame brokolicu. Trosku neskor pridame mrkvu. Chvilu poopekame. Tak, aby zeleninka zostala este chrumkava. Tak mame radi my...Premiesavame. Dame do toho odtecenu kukuricku. Trosku posolime.
  7. Krevety hodime k zelenine, dame trosku sladkej cili omacky. Potom pridame uvarenu a dobre odtecenu cestovinu. Pridavajte ju radsej po troche a vzdy trochu premiesajte so zeleninou. Ak date vsetku cestovinu naraz, tak sa to dost zle spolu premiesava. Teda aspon mne...
  8. A este primiesame cerstvy cesnakovy syr s bylinkami (Boursin). Neviem, ci je dostat aj na Slovensku. Ale moze byt aj iny. Ja som dala polovicu toho, co vidite na obrazku. To sa mi zdalo dost.
  9. Posypeme petrzlenovou vnatou a mozeme podavat. Nam chutilo. Aj vam prajem dobru chut!