Krevety v omáčke z bieleho vína na dalmatínsky spôsob (fotorecept)
Autor receptu: slawek
Trošku nákladnejší recept, ale výsledok stoji za to!
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Veľké krevety dobre umyjeme v studenej vode a odstránime vnútornosti (malú tmavú žilku).
- Na horúcom oleji opražíme najemno nakrájané šalotky,
- ku ktorým pridáme nasekanú petržlenovú vňať. V mažiari dôkladné rozdrvíme hrubozrnnú morskú soľ spolu s niekoľkými zrnkami čierneho korenia a nakrájaným cesnakom.
- Vzniknutú pastu pridáme do cibuľového základu, premiešame a podlejeme bielym vínom.
- Chvíľku povaríme a nakoniec pridáme krevety.
- Premiešame, keď krevety očervenejú, znížime teplotu a odkryté dusíme za občasného miešania asi 20 minút.
- Najlepšie chutia s krajcom čerstvého bieleho chleba alebo bagety.