Krevety v omáčke z bieleho vína na dalmatínsky spôsob (fotorecept)

Autor receptu: slawek

Trošku nákladnejší recept, ale výsledok stoji za to!

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Veľké krevety dobre umyjeme v studenej vode a odstránime vnútornosti (malú tmavú žilku).
  2. Na horúcom oleji opražíme najemno nakrájané šalotky,
  3. ku ktorým pridáme nasekanú petržlenovú vňať. V mažiari dôkladné rozdrvíme hrubozrnnú morskú soľ spolu s niekoľkými zrnkami čierneho korenia a nakrájaným cesnakom.
  4. Vzniknutú pastu pridáme do cibuľového základu, premiešame a podlejeme bielym vínom.
  5. Chvíľku povaríme a nakoniec pridáme krevety.
  6. Premiešame, keď krevety očervenejú, znížime teplotu a odkryté dusíme za občasného miešania asi 20 minút.
  7. Najlepšie chutia s krajcom čerstvého bieleho chleba alebo bagety.