Krevetová omáčka
Krevetová omáčka

Krevety v omáčke s nádychom stredomoria fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 16. septembra 2017

Rýchle, chutné, nenáročné... malá spomienka na letné dni.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4 - 5 strúčikov
1 ks (príp. malá cibuľa)
2 lyžice
150 g
1 hrsť
80 g
15 cl
20 cl




Postup

  1. 1

    Na panvici zohrejeme maslo a pridáme očistené a osušené krevety. Prudko opečieme, treba vysokú teplotu, ak použijete obyčajné maslo rátajte s prskaním, ale chvíľu to vydržíte. K opečeným krevetám prihodíme nasekaný cesnak a krátko opekáme, aby nezhorkol. Osolíme a okoreníme.

    Krevety v omáčke s nádychom stredomoria (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Opečené krevety preložíme z panvice. Pridáme nasekanú šalotku, prípadne cibuľu. Opečieme, pridáme nakrájamé sušené paradajky a zalejeme vínom. Necháme asi 4 - 5 minút zredukovať. Prilejeme smotanu, vhodíme špenátové listy a nastrúhaný parmezán.

    Krevety v omáčke s nádychom stredomoria (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opäť chvíľu povaríme, už len toľko čo zavädnú špenátové listy a rozpustí sa syr. Ak sa vám zdá omáčka hustá, pridajte za varešku vody, v ktorej sa varia cestoviny, ak riedka prisypte parmezán, prípadne trochu nechajte zredukovať. Na úplný záver prihodíte opečené krevety s cesnakom, posypete petržlenovou vňaťou a zakvapnete trochou limetkovej šťavy a máte hotový obed.

    Krevety v omáčke s nádychom stredomoria (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zvoliť prílohu bude už len na Vás, u nás cestoviny a nemal by chýbať pohár vina :) Dobrú chuť prajem...

    Krevety v omáčke s nádychom stredomoria (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

radost
...a tie "červíky" sú jedlé..??ja už pri pohľade som "vedle"..
poraď starej mame-či so starkým to odvážiť sa skúsiť máme..:-)
zolik
jedna z mojich najoblubenejsich omacok so spagetami. so spenatom som este neskusala, tak najblizsie bude podla Teba. pekny vikend
afataga
Vitaj po dlhej dobe, rcp. pekny, ale pre mna bez syra, nechala by som tu omajdu viac zredukovat, tusim si zabudla na chilli, to mi k tebe nepasuje :-)
zuzanka1367
@radost veru sú to dobré chrobáky, koštujte. @zolik mne tam špenát chutí, našťastie mi ho nikto na ZŠ nezhnusil :) @snowflake , @monty 469 nám chutilo, dúfam, že by aj Vám, @afataga vidíš ako som sa zopsula :) a veru som sa na tú kombináciu syr a ryby pozrela, neodporúčajú to dokopy, takže ak má niekto problém s trávením, tak nech ten syr radšej vynechá, my sme na šťastie tolerantní doma :) Ďakujem Vám za nahliadnutie, pekný zvyšok dňa prajem.
cesminaz
Zdravím @Zuzanka naša :-) ,rada ta tu zasa vidim aj s receptom ;-P Veru obcas pokukujem v obchode po tychto "červíkoch" -"schrims" ale bála som sa,ako ich chutne pripraviť.Teraz uz budem mat jeden receptík podla ktoreho ich veru vyskusam :-) Pekny den!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia