Krevety s jablkovo-cibuľovým kuskusom s mätou (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Jemne nasladlé jedlo s do chrumkava opečenými krevetami... Inšpiráciu na tento recept mám zo stránky EatSmarter!. (973kJ)

1
porcia
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Opečieme cibuľu na pol PL olivového oleja...
  2. ...pridáme pokrájané jablko a chvíľku podusíme...
  3. Túto zmes dáme bokom...
  4. V hrnci, z ktorého sme vybrali cibuľovo-jablkovú zmes, dáme variť kuskus v osolenej vode podľa opisu na obale. Keď sa kuskus dovarí, zmiešame ho s cibuľou, mätou a jablkom. Prehrejeme.
  5. Medzitým dáme na panvicu zvyšný olej, umyté a osušené krevety na nej opečieme 2-3 minúty z každej strany...
  6. Všetko naložíme na tanier... krevety jemne osolíme a okoreníme a môžeme podávať... s prílohou podľa chuti.
  7. Podávala som so šalátom- 2 PL jogurtu som zmiešala s ČL citrónovej šťavy a na špičku ČL medu... Na to som uložila lollo rosso,poľný šalát a rukolu, obložila jahodami.
  8. Energetické hodnoty (cca): 973kJ
    Bielkoviny: 11,5g
    Sacharidy: 25,3g
    Tuky: 10g
  9. Krevety sú výborným zdrojom bielkovín. Na 100g majú 310 kJ, z toho 16,5g bielkovín, 0,1g sacharidov a 0,8g tuku.