Krevety s jablkovo-cibuľovým kuskusom s mätou (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Jemne nasladlé jedlo s do chrumkava opečenými krevetami... Inšpiráciu na tento recept mám zo stránky EatSmarter!. (973kJ)
1 porcia |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Opečieme cibuľu na pol PL olivového oleja...
- ...pridáme pokrájané jablko a chvíľku podusíme...
- Túto zmes dáme bokom...
- V hrnci, z ktorého sme vybrali cibuľovo-jablkovú zmes, dáme variť kuskus v osolenej vode podľa opisu na obale. Keď sa kuskus dovarí, zmiešame ho s cibuľou, mätou a jablkom. Prehrejeme.
- Medzitým dáme na panvicu zvyšný olej, umyté a osušené krevety na nej opečieme 2-3 minúty z každej strany...
- Všetko naložíme na tanier... krevety jemne osolíme a okoreníme a môžeme podávať... s prílohou podľa chuti.
- Podávala som so šalátom- 2 PL jogurtu som zmiešala s ČL citrónovej šťavy a na špičku ČL medu... Na to som uložila lollo rosso,poľný šalát a rukolu, obložila jahodami.
- Energetické hodnoty (cca): 973kJ
Bielkoviny: 11,5g
Sacharidy: 25,3g
Tuky: 10g
- Krevety sú výborným zdrojom bielkovín. Na 100g majú 310 kJ, z toho 16,5g bielkovín, 0,1g sacharidov a 0,8g tuku.