Mexické krevety
Mexické krevety

Krevety na mexický spôsob

siuuu - fotkasiuuu, 17. júla 2019
Krevety na mexický spôsob
Foto: siuuu

Občas veľmi rada zablúdim do niektorej zo svetových kuchýň - tentoraz to bola mexická. Tento recept bol pre mňa veľkým prekvapením, nič zvláštne som Zobraziť celý popisObčas veľmi rada zablúdim do niektorej zo svetových kuchýň - tentoraz to bola mexická. Tento recept bol pre mňa veľkým prekvapením, nič zvláštne som od neho nečakala, ale bola to veľká dobrota. https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2017/08/krevety-s-omackou-so-zelenymi- fazulkami.html

4
porcie
15 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
4 strúčiky
2 PL
4-5 kusov
180 g
1/4 ČL
1/4 ČL
štipka
1 ČL (alebo paprička)
2 hrnčeky (alebo zeleninový)
1 PL
250 g (ja som mala mrazené, predvarené)
1 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji zľahka restujeme pokrájanú cibuľu a cesnak asi 8 minút, pridáme pokrájané paradajky, restujeme 2 minúty, pridáme oblanšírovanú na kúsky pokrájanú fazuľku, rascu, korenie, škoricu, chilli omáčku alebo papričky chipotle a vývar dochutený rybacou omáčkou. Zmes necháme zovrieť, znížime teplotu a 5 minút dusíme.

  2. 2

    Pridáme očistené surové krevety, odstavíme z plameňa a necháme krevety dôjsť (alebo pridáme predvarené krevety a pár minút necháme prehriať). Podávame horúce, posypané koriandrovou vňatou a plátkami limety.

Diskusia k receptu

siuuu
@Mijaita (18.7.2019 00:45)

Ani ja som ich veľmi nemusela (tie úplne malé nejem doteraz, nechutia mi), ale našla som v jednom obchodnom reťazci také väčšie, predvarené a zmrazené a tie sú super keď sa dobre urobia, ale nerobím ich nejako extra často.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia