Krevetový šalát s mangom, avokádom a praženými tekvicovými jadierkami

sjuz - fotkasjuz, 16. júla 2010
Krevetový šalát s mangom, avokádom a praženými tekvicovými jadierkami
Foto: sjuz

Ľahký, chutný šalátik.

10 minút
príprava

Suroviny

1/2 ks
1 ks
1
1/2  dcl
2 ks
2  strúčiky
3  PL
1  PL




Postup

  1. 1

    Na masle opražíme krevety do ružova. Medzitým nakrájame ľadový šalát, avokádo a mango.

  2. 2

    Zmiešame olivový olej s citrónovou šťavou a s pomarančovým džúsom.

  3. 3

    V mise zmiešame šalát, krevety, avokádo a mango, zalejeme dresingom, a vmiešame sladkú mago-čili omáčku. Ja som ju kúpila v Marks&Spencer. Je ľahko pikantná. Celé zľahka premiešame, a posypeme praženými tekvicovými jadierkami. Dáme chladiť, a podávame s ľahko opraženým toastovým chlebom na olivovovm oleji.

Diskusia k receptu

janger
Normalne mi slinky tecu. Tu mango sweet chili omacku nepoznam. Mozno len sweet chili by tiez stacilo, nie?
zdezda
Krásne, farebné, zdravé a chutné papníčko, vyskúšam :-)
bozulka
Ďalší veľmi dobrý a pikantný receptík,@sjuz určite urobím.Škoda,už odmrazujem pražmu královskú,tie krevety v tomto teple by boli asi lepšie.
evas13
Sjuz veééľmi dobre to vyzerááá. Mňam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia