Krevetové špízy s mätovým dipom a šalátom z cukrového hrášku

Autor receptu: dora

Na letné príležitosti sú grilovačky ideálne a nami veľmi obľúbené. Naposledy sme si grilovali krevetky, ktoré som skombinovala s prvými strúčikmi cukrového hrášku a poslednými reďkovkami.

2
porcie

Postup

  1. Zázvor, konopný sirup, citrónovú šťavu, sójovku rozmixujeme a precedíme, aby sa odstránili vlákna zázvoru. Do tejto tekutiny namočíme krevety a necháme marinovať aspoň hodinu.
  2. Medzitým rozmixujeme majonézu s mätovými lístkami a odložíme do chladničky.
  3. Krevety pred tepelnou úpravou vyberieme z marinády (ale nevylejeme ju), nastokneme ich na špízy a grilujeme na grilovacej panvici alebo grile potretom troškou oleja len dovtedy, kym chytia farbu (je to cca 2-4 min. na kazdu stranu) a hned ich otacame.
  4. Medzitým necháme na plameni prevrieť marinádu a odložíme až do servírovania (mala by vychladnúť).
  5. Majonézu naložíme do mištičky alebo len naaranžujeme kopček na tanier, pridáme špízy.
  6. Na šalát len jednoducho zmiešame všetky suroviny, umiestnime ho ku krevetkám, jemne pokvapkáme prevarenou marinádou z kreviet, posypeme capparami a konopným semienkom a podávame.