Krevetové špízy s mätovým dipom a šalátom z cukrového hrášku
Autor receptu: dora
Na letné príležitosti sú grilovačky ideálne a nami veľmi obľúbené. Naposledy sme si grilovali krevetky, ktoré som skombinovala s prvými strúčikmi cukrového hrášku a poslednými reďkovkami.
Postup
- Zázvor, konopný sirup, citrónovú šťavu, sójovku rozmixujeme a precedíme, aby sa odstránili vlákna zázvoru. Do tejto tekutiny namočíme krevety a necháme marinovať aspoň hodinu.
- Medzitým rozmixujeme majonézu s mätovými lístkami a odložíme do chladničky.
- Krevety pred tepelnou úpravou vyberieme z marinády (ale nevylejeme ju), nastokneme ich na špízy a grilujeme na grilovacej panvici alebo grile potretom troškou oleja len dovtedy, kym chytia farbu (je to cca 2-4 min. na kazdu stranu) a hned ich otacame.
- Medzitým necháme na plameni prevrieť marinádu a odložíme až do servírovania (mala by vychladnúť).
- Majonézu naložíme do mištičky alebo len naaranžujeme kopček na tanier, pridáme špízy.
- Na šalát len jednoducho zmiešame všetky suroviny, umiestnime ho ku krevetkám, jemne pokvapkáme prevarenou marinádou z kreviet, posypeme capparami a konopným semienkom a podávame.