Krémy, krémy, krémy!

Autor receptu: poppycupcakes

12
porcií

Suroviny

Postup

  1. Typickým americkým krémom, ktorý sa dáva na cupcakes je Buttercream, čiže maslový krém. Krém sa pripravuje vyšľahaním masla (poctivé živočíšne) s práškovým cukrom a zvyčajne sa doň pridáva vanilkový extrakt. Ja osobne tento krém príliš nepoužívam, pretože...no je to čisté maslo. O niečo jemnejšou alternatívou je Swiss Meringue Buttercream, do ktorého okrem masla idú vaječné bielky. Krém môžete dochutiť esenciami, čokoládou...proste čímkoľvek čo vám napadne. Keďže sú bielka vyšľahané, krásne drží tvar a netopí sa tak rýchlo ako klasický buttercream. Menej maslovým krémom je Cream Cheese Buttercream (môj absolútny favorit!); krém zo smotanovo-tvarohového syra (Lučina, Philadelphia). Tu časť masla nahradíte syrom, takže krém nie je taký ťažký a má sviežejšiu chuť. Krémy sa zvyčajne nanášajú vreckom na zdobenie ale dajú sa ľahko naniesť aj príborovým nožíkom alebo špachtličkou. Cupcakes majú potom taký domácejší vzhľad. Pokiaľ nie ste príliš krémový typ, odporúčam ganache; čokoládový krém. Ide vlastne o nad parou roztopenú čokoládu so smotanou, do ktorej sa koláčiky namáčajú (prípadne sa ním dajú potrieť).
  2. Swiss Meringue Buttercream Nad hrncom s vriacou vodou (stíšenou) si vymiešame bielka s cukrom, aby sa nám cukor rozpustil. Keď je rozpustený, odstavíme a vyšľaháme do tuha. Do snehu pridávame po kockách maslo a miešame mixérom na strednej rýchlosti (krém bude vyzerať ako tvaroh, ale treba mať trpezlivosť! Nakoniec z neho bude hladký krém). Ak máme vanilkový extrakt, pridáme aj ten a miešame dohladka.
  3. Cream Cheese Buttercream Najskôr si vymiešame maslo (nie príliš, len aby sa nám rozpadlo) a pridáme syr. Miešame, kým sa nespoja a potom pridáme cukor, prípadne extrakt a miešame pokým nám nevznikne hladký krém. (na fotke: Red Velvet Cupcakes a Cream Cheese Buttercream)
  4. Ganache: Nad vriacou vodou si rozpustíme čokoládu a primiešame smotanu. Chvíľu miešame, kým je poleva jemná a lesklá.