Krémový kapustový šalát v šampiňónových „miskách“

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Zo šampiňónov odstránime nožičku. Na plech pripravíme papier na pečenie, poukladáme naň šampiňóny, pokvapkáme ich olejom a vložíme do rúry na 8–10 minút.
  2. Z kapusty odstránime hlúb a najemno ju nakrájame. Na zálievku vyšľaháme ocot, horčicu, cukor, soľ a dochutíme korením. V miske zmiešame kapustu, nakrájané hrozno, petržlenovú vňať, orechy a smotanu. Dobre premiešame a pridáme zálievku. Zakryjeme a necháme odležať 1–2 hodiny v chlade.
  3. Šampiňóny vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Nožičky zo šampiňónov a oravskú slaninu nakrájame na malé kocky. Spolu premiešame a orestujeme na panvici, kým slanina nepustí masť. Grilované klobúčiky šampiňónov naplníme kapustovým šalátom a posypeme slaninovou zmesou.