Krémový jogurtový syr

platdujour - fotkaPlatdujour, 31 ročná žena, 4. októbra 2017 18:17
Ďalšie jej recepty »

V čase stále drahšieho masla je potrebné byť vynaliezavý a nájsť jeho chutnú alternatívu. Tou by mohol byť práve Labneh, ktorý je mojou prvou voľbou, pokiaľ ide o krémové syry. Chuťovo pripomína Lučinu, je jemnučký a univerzálny - dochutiť, či podávať ho je možné s toľkými chutnými ingredienciami, že Vaše desiate či večere dostanú zakaždým iný chuťový rozmer. Príprava je hračka a jediné, čo budete potrebovať je príprava v dostatočnom predstihu :) Tak poďme na to.

4
porcie
5 min
príprava

Suroviny

500 g (10 % tuku)
1 ČL
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Do misky vložíme cedník (alebo naparovaciu vložku), ktorý vystelieme bavlnenou kuchynskou utierkou alebo gázou.

  2. 2

    Následne pridáme jogurt, ktorý osolíme a dobre zamiešame.

  3. 3

    Vložíme do chladničky na 24-36 hodín, počas ktorých sa jogurt zbaví nadbytočnej vody, zhustne a bude pripravený na servírovanie.

  4. 4

    Podávame s čerstvým pečivom alebo hriankou. Dochutenie je vecou fantázie - syr možno dochutiť cesnakom alebo bylinkami, posypať orechami, olivovým olejom... Možností je nespočet. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist