Krémový jogurtový syr
Foto: platdujour
V čase stále drahšieho masla je potrebné byť vynaliezavý a nájsť jeho chutnú alternatívu. Tou by mohol byť práve Labneh, ktorý je mojou prvou Zobraziť celý popisV čase stále drahšieho masla je potrebné byť vynaliezavý a nájsť jeho chutnú alternatívu. Tou by mohol byť práve Labneh, ktorý je mojou prvou voľbou, pokiaľ ide o krémové syry. Chuťovo pripomína Lučinu, je jemnučký a univerzálny - dochutiť, či podávať ho je možné s toľkými chutnými ingredienciami, že Vaše desiate či večere dostanú zakaždým iný chuťový rozmer. Príprava je hračka a jediné, čo budete potrebovať je príprava v dostatočnom predstihu :) Tak poďme na to.
porcie
príprava
Postup
-
1
Do misky vložíme cedník (alebo naparovaciu vložku), ktorý vystelieme bavlnenou kuchynskou utierkou alebo gázou.
- 2
Následne pridáme jogurt, ktorý osolíme a dobre zamiešame.
- 3
Vložíme do chladničky na 24-36 hodín, počas ktorých sa jogurt zbaví nadbytočnej vody, zhustne a bude pripravený na servírovanie.
- 4
Podávame s čerstvým pečivom alebo hriankou. Dochutenie je vecou fantázie - syr možno dochutiť cesnakom alebo bylinkami, posypať orechami, olivovým olejom... Možností je nespočet. Dobrú chuť!
Tiež syr:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pekne.
Ja som tiež zvykla kedysi vešiavať, ale keďže jogurt vždy nechám odkvapkať minimálne 24 hodín, ten efekt rýchlejšieho odkvapkania sa naozaj neprejaví. Pre nedočkavcov to môže byť riešenie, ale keďže v mojom recepte je 24-36 hodín, tak som túto možnosť ani neuvádzala.
Pekný večer.
Martina
Mimochodom, z tých dvoch litrov mlieka a dvoch smotanových jogurtov som vyrobila 780 g syra. Skúšali sme na sladko, jedli sme ho ničím neochutený s čerstvými jahodami (práve bola sezóna) a stále ho bolo veľa! Nakoniec som zo zvyšku spravila nátierku s cibuľkou a červenou paprikou. Maslo som nepridala, nebolo treba a, čo sa mi páčilo najviac, dala sa natrieť okamžite po vytiahnutí z chladničky.
Doporučujem vyskúšať.
Na pomazánky, přírodní, se zeleninou.
Ano, je to pravda, môžeš to robiť z akehokoľvek jogurtu. A šupšupšup do toho, určite neobanuješ.
Myslím tu srvátku z jogurtu. Z masla ostáva tuším cmar? S tým by som si možno poiradil :-)
@Astor
presne tak! To je aj moja odpoveď
parada! To je to, o com hovorim- inovacie v kuchyni.:)
Ja to robim v obdobnom duchu, hoc realizacia je ina. Vo vysledku mam ale syr hotovy este skor, ako pri klasicke "hrudkovej" metode, co mi manzel vysvetlil aj z fyzikalneho hladiska, preco je tomu tak :) Tak len hura do inovacii v kuchynie dievcence :)
My tento receptik taktiez milujeme, uz par rokov ho doma robievam a musim sa priznat, ze vyjedavam aj takto ako pises, velkou lyzicou ciste ;) Hlavne, ze chuti, vsakze?
Ja tu fajnovejsiu verziu nerboim, lebo pri celom tom vyvarani mam uz zdrojov energie az az a uz tak dobry recept mi ani nenapadlo este viac skremovatiet :) Ale iste je to tiez cesta :)
VDaka za komentarik a pekny den!
Do Ďalšieho počenia - chlebov napriklad. ALebo cohokolvek, co vyzaduje kyslomliecne vyrobky ako zaklad :)
Jeeej, super! Napíš, ako chutilo :)
Pekný deň.
Martina
A mňamka :)
Ďakujem!
Pekný deň.
My taktiež! Už skoro 10 rokov a stále sme sa ho" nedojedli".
Vďaka za komentár.
Pekný deň
Tu je link, ak by mal niekto záujem: potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-SK/products/2002120916140...