Ovsené rizoto
Ovsené rizoto

Krémové žihľavové „vločkoto“ so špargľou a s cuketou

Miloš Szalay
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 15. júna 2020
Krémové žihľavové „vločkoto“ so špargľou a s cuketou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

320 g
120 g
100 g
600 g
150 g
150 g
100 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špargľu pomocou škrabky olúpeme od špičiek smerom nadol. Špičky špargle zblanšírujeme a ponecháme na ozdobu jedla.

  2. 2

    Spodnú zdrevnatenú časť odrežeme a ostatok špargle nakrájame šikmo na jemné pásiky. Nakrájanú šalotku orestujeme na jednej tretine masla, pridáme nakrájanú cuketu, špargľu a ovsené vločky. Zalejeme vývarom, dochutíme soľou a varíme.

  3. 3

    Keď sú vločky mäkké, pridáme nakrájanú žihľavu, parmezán a zjemníme zvyškom masla.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Hmm, zaujímavý recept ... niekedy vyskúšam.