Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom (fotorecept)

Autor receptu: sandra

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny, nakrájame čo treba, aby nám to išlo od ruky.
  2. Šalotku s posekaným cesnakom opražíme na olivovom oleji.
  3. Pridáme šampiňóny a chvíľu podusíme.
  4. Pridáme na kocky nakrájané údené tofu, a chvíľu spolu popražíme.
  5. Pridáme prepláchnutú ryžu a poriadne premiešame. Osolíme a okoreníme.
  6. Zalejeme vínom, premiešame a necháme ho vydusiť.
  7. Po troch, alebo aj viacerých dávkach prilievame zeleninový vývar.
  8. Dusíme zakryté pod pokrievkou, priebežne kontrolujeme a dôkladne miešame. Keď vývar vsiakne do ryže, dolejeme ďalšiu dávku vývaru, poriadne premiešame a opäť zakryjeme. Priebežne ochutnávame, ako nám ryža mäkne.
  9. Keď pridáme poslednú dávku vývaru, je čas aj na olivy. Tie dávame pred koncom, aby zostali chrumkavé a nerozvarili sa.
  10. Ku koncu by sa hodilo pridať riadny plátok masla, ja som zvolila kokosové mlieko kvôli delenej strave.
  11. Podávame s posekanými olivami a hubami opraženými na olivovom oleji alebo masle. Dobrú chuť!