Krémové rizoto s kuracím mäsom a tekvicou (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Rizoto pripravujem rôznymi spôsobmi, hubové, zeleninové, s bravčovým mäsom... Toto rizoto je u nás veľmi obľúbené. Dcéra po týždni príde domov a ona ho má veľmi rada, tak som ho pripravila :-)

Postup

  1. Ryžu opláchneme. Mäso pokrájame na malé kúsky,cibuľu nadrobno, tekvicu na malé kúsky. Vývar má byť horúci. Dáme si rozohriať 20 g masla a olej, na tom speníme cibuľu, pridáme mäso nech sa zatiahne, ryžu a chvíľu restujeme. Potom pridáme hrášok.
  2. Zalejeme vínom a miešame, nech sa alkohol odparí a postupne po naberačkách prilievame vývar a pomaly premiešavame. Ryža postupne bude tekutinu vsakovať a preto treba stále pomaly miešať a dolievať.
  3. Medzitým si tekvicu dáme na pekáč, zľahka pokvapkáme olejom , osolíme a dáme do predhriatej rúry piecť na 25 min. na 200°C
  4. Keď je ryža mäkká, osolíme a okoreníme podľa chuti, odstavíme a primiešame do rizota cca 70g masla a pridáme syr, premiešame. Rizoto má byť krémové, maslo môžte aj pridať.
  5. Tekvicu vyberieme z rúry, pekne nám zmäkla a primiešame do rizota.
  6. Môžeme servírovať. Rizoto si môžte ešte posypať syrom. Viem , že sa hodí skôr parmezán, ale nám stačí aj eidam :-)