Krémové rizoto
Krémové rizoto

Krémové risotto s medvedím cesnakom

siuuu - fotkasiuuu, 9. mája 2019
Krémové risotto s medvedím cesnakom
Foto: siuuu

Klasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na prvé ochutnanie. Ktorákoľvek verzia, ktorú som robila bola Zobraziť celý popisKlasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na prvé ochutnanie. Ktorákoľvek verzia, ktorú som robila bola úžasná - jednoducho tej lahodnej krémovej chuti neviem odolať.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 PL
250 g (Arborio, Carnaroli, Vialone)
1 dl
1,3 l
3 hrste
3 plátky
1/2 citróna
70-80 g strúhaný
1 ks




Postup

  1. 1

    V širšom hrnci rozohrejeme olej, pridáme najemno pokrájanú šalotku, 1-2 minúty restujeme, pridáme neumytú !!! ryžu, premiešame, a za občasného miešania opekáme 2-3 minúty - každé zrnko ryže by malo byť obalené olejom. Následne pridáme víno, premiešame a za občasného miešania necháme odpariť alkohol a tekutinu vsiaknuť do ryže. Trvá to iba pár minút. Ochutíme korením.

  2. 2

    Potom postupne podlievame vývarom a varíme pokiaľ nie je ryža uvarená al dente (zvrchu je ryža mäkká ale jadro drží pekne pokope). Keď je ryža uvarená pridáme medvedí cesnak rozmixovaný s troškou vývaru, citrónovú šťavu, parmezán, premiešame, pridáme maslo, prikryjeme na 2-3 minúty, jemne premiešame, v prípade potreby dochutíme soľou a korením a hneď podávame - buď ako samostatné jedlo, alebo ako prílohu k mäsku či rybe.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia