Zemiaková polievka
Zemiaková polievka

Krémová zemiaková polievka (Patates çorbası) fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 26. novembra 2021
Krémová zemiaková polievka (Patates çorbası) (fotorecept)
Foto: cesminaz

Turecké polievky sú zvyčajne veľmi jednoduché a z celkom obyčajných surovín. Táto patrí medzi naše obľúbené. ? Chutí výborne a zasýti.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/11/patates-corbas-kremova-zemiakova.html?m=1

Suroviny

2 ks
2 ks
2 strúčiky
2 PL
1 l
1 l
50 g (82 %)
podľa chuti
podľa chuti
Paprikové maslo:
50 g (82 %)
1 KL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetko potrebné na polievku. Vývar môžete použiť buď hovädzí alebo kurací. Ja som použila hovädzí. Zemiaky a cibuľu si už vopred pokrájame.

    Krémová zemiaková polievka (Patates çorbası) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci ohrejeme maslo a opražíme na ňom kukuričnú múku. Vlastne je to ako klasická zápražka, len tu použijete maslo namiesto oleja a múku kukuričnú? Za častého miešania zo 2-3 minútky necháme posmažiť.

    Krémová zemiaková polievka (Patates çorbası) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne pridáme cibuľu a zemiaky a chvíľku necháme spolu poškvrčať. Nakoniec zalejeme vývarom, vodou, osolíme, pridáme mleté korenie a nastrúhame cesnak. Polievku necháme variť kým nebude všetko mäkké.

    Krémová zemiaková polievka (Patates çorbası) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sú už zemiaky celkom mäkké, polievku ponorným mixérom rozmixujeme do hladka? Nakoniec ešte polievku ochutíme podľa chuti citrónom.

    Krémová zemiaková polievka (Patates çorbası) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Paprikové maslo si pripravíme veľmi ľahko. Na ohriate maslo dáme 1 KL mletej papriky, minútku necháme spolu poškvrčať a napokon odstavíme?

    Krémová zemiaková polievka (Patates çorbası) (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Polievka chutí veľmi dobre? Mne osobne chutí oveľa viac bez paprikového masla, len s pridaním ešte viac citróna ? Ale to už je na každom, že ako mu polievka viac chutí. Treba jednoducho vyskúšať. Prajem dobrú chuť!

    Krémová zemiaková polievka (Patates çorbası) (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

mijaita
Uz jsem ji objevila na tvem webu a uvarila tedy s predstihem! Je vyborna, pro me i palivejsi pridanim isotu a chili oleje do te papriky maslove. Ano, polivky jsou moje oblibene jidlo. Diky za recept ode me :-)


gastrohobby
Tvoja cuketovo-fazuľková polievka sa už stala pravidelnou súčasťou nášho polievkového repertoáru. A vidím, že bude mať nasledovníčku.
cesminaz
@mijaita som rada, že aj táto polievka ti chutí :-) Jasné Isot sa môže pridať hocikde, celkom po chuti. Vdaka za fotku a za odozvu, pozdravujem.
cesminaz
@gastrohobby (26.11.2021 16:06)

Jej to ma velmi teší, že sa u vás tá polievka udomácnila :-) Verím, že vám bude chutiť aj táto, treba vyskúšať :-)
bugout
@cesminaz prosím ťa (a kľudne každého kto vie). Nikdy som nič nerobil s kukuričnou múkou. Je z nejakého dôvodu nevyhnutná do tohto receptu, alebo ju môžme nahradiť bežnou? Nejako sa mi neche hľadať po obchodoch kukuričnú múku a po týchto dvoch lyžiciach bude aj tak len zavadzať.
cesminaz
@bugout (22.1.2022 07:37)

Ja používam kukuričnú múku dosť často a preto ju mám vždy doma. Jasné že z nej nepoužívam naraz vela, ale väčšinou vždy po niekolkých lyžiciach. Robím Kuymak, sladkú kašu, super helvu, alebo dám aj do kysnutých koláčov🙂 Ak ti mám povedať pravdu, tak si ju choď kúpiť. Kukuričná múka má celkom inú chuť a konzistenciu než hladká pšeničná, lebo kukuričná neobsahuje lepok. A ked ju ešte aj na masle upražíš ako v tomto recepte, tak to dá duplom inú chuť👍 Je to na tebe ako sa rozhodneš, ale ak chceš mať tureckú zemiakovú a nie slovenskú zemiakovú, tak použi kukuričnú múku ako je v recepte🙂 Ja ju kupujem v Tescu, 1kilové balenie, ale určite má aj Billa. Tuto môžeš potom tú kukuričnú múku použiť neskôr...
 varecha.pravda.sk/recepty/kuymak-kujmak-fotorecept/68034-...

 varecha.pravda.sk/recepty/jemna-kukuricna-kasa-s-jablkami...
mijaita
@bugout (22.1.2022 07:37)

V první řadě je bezlepková! A v řadě druhé má chuť po kukuřici. Receptů ti ujo Google nabídne mnoho. Já bych si kilo nekupovala, napred potkej nekoho, kdo ti trochu poskytne abys ochutnal.
bugout
@cesminaz @mijaita ďakuje obom. Plán na nedeľu operatívne upravím a urobím nejakú inú polievku kde použijem pár zemiakov a túto si nechám na neskôr a urobí ju tak ako má byť, teda s kukuričnou múkou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia