Zeleninová polievka

Krémová zeleninová polievka s klobásovými knedličkami

Autor receptu: miskamm

Výborná zeleninová polievka - pre mňa bez prílohy a pre priateľa s mäskom. Keďže som nemala v zásobe klobásky (grobe Bratwurst), tak som si vypomohla mletým mäsom. Ale výborná je aj bez mäsa, alebo s párkami...

4
porcie
10 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Olúpeme cibuľu a cesnak a nakrájame na jemno. Mrkvu, zemiaky, zeler olúpeme, nakrájame na väčšie kocky. Zeleninu podusíme ca. 5 minút na oleji (2 PL). Zalejeme vývarom a povaríme namiernom ohni pod pokrievkou asi 20 minút.
  2. Z klobásky vytlačíme mäso z kože, mokrými rukami vyformujeme do malých guličiek. Vo zvyšnom oleji opražíme do zlata. Ja som namiesto z klobás urobila mini-guličky z mäsa (350 g mleté mäso, 1 vajce, 2 - 3 PL strúhanka, soľ, korenie, 1 čl horčica)
  3. Uvarenú zeleninu ručným mixérom jemne rozmixujeme, zalejeme smotanou. Dochutíme soľou, korením, štipkou cukru, ocotom ( podľa chuti) a necháme prevrieť.
  4. Kôpor umyjeme, pretrepeme a nasekáme najemno. Polievku podávame s mäsovými guľkami a kôprom. Tip: Ak mate radi pálivé príchute, môžete pridať mierne pálive alebo ohnivé korenia ako curry, zázvor, čili alebo kajenské korenie. Ja som si pridala trochu kajanského korenia.