Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Krémová polievka z listov reďkovky fotorecept

eldina - fotkaeldina, 31. marca 2017
Krémová polievka z listov reďkovky (fotorecept)
Foto: eldina

Je tu jar a opäť čas chrumkavých a zdravých reďkoviek. Ale prečo nevyužiť aj jej zdravé listy, ktoré väčšina vyhadzuje, prípadne ich dá schrúmať Zobraziť celý popisJe tu jar a opäť čas chrumkavých a zdravých reďkoviek. Ale prečo nevyužiť aj jej zdravé listy, ktoré väčšina vyhadzuje, prípadne ich dá schrúmať domácim zajačikom? Ak máte radi špenát, prípadne šťavelovú polievku-chuťovo si prídete na svoje .

7
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 PL
p.p.
2 bal
1 kocka
250 ml
250 ml
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Potrebujeme: (na obrázku mám v miske aj stonky medvedieho cesnaku, ktoré mi ostali. Použila som ich taktiež. Vňať som dala do olivového oleja, využijem na šaláty).

    Krémová polievka z listov reďkovky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji osmažiť nakrájaný pór (netreba veľmi nadrobno, neskôr sa všetko vymixuje do krémovej podoby ), pridala som stonky medvedieho cesnaku (náhodou som mala - nie je v recepte dôležité, ale ak máte, samozrejme využite).

    Krémová polievka z listov reďkovky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Listy reďkovky nakrájať a taktiež trochu osmažiť..netreba dlho, len kým trochu nezmäknú (ako keď robíte čerstvý špenát, či šťavel)

    Krémová polievka z listov reďkovky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridať vodu + bujón a povariť cca 10 minút.

    Krémová polievka z listov reďkovky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polievku po 10 minútach vymixovať ponorným mixérom (môj sa pokazil, tak požívam aj na takéto veci mašinku, ktorú sme doma nazvali Nutri-Bulo) :).... medzitým si zmiešať mlieko+ hladkú múku + kyslú smotanu (kto má rád, môže nahradiť šľahačkou na varenie)

    Krémová polievka z listov reďkovky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Smotanu pridať do polievky a povariť...Množstvo na zahustenie závisí od Vás-ako kto má rád, preto neuvádzam množstvo...prípadne môžte na začiatku, keď sa osmažil pór, urobiť zásmažku.....

    Krémová polievka z listov reďkovky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dochutiť soľou a mletým čiernym korením-ako kto má rád...Pridala som na konci aj ocot, ale chutí výborne aj bez...Množstvo a počet porcií sú napísané " od oka", dá sa urobiť aj jedna či dve porcie...Recept je prispôsobený mojej 4 člennej rodine. Polievka je vhodná aj pre vegánov, ak by použili rastlinnú smotanu..Inšpirovala som sa balkánskou kuchyňou, kde listy využívajú od polievok po šaláty...

  8. 8

    Ak by niekoho zaujímalo, na čo všetko sú listy reďkovky dobré , čo všetko obsahujú, tu je môj článok o tom : https://varecha.pravda.sk/recepty/listy-z-mladej-redkovky/50111-recept.html

Diskusia k receptu

mitzy
Wau, páči sa mi to veľmi. 5*. A krásna retro doštička na krájanie :)
mariamka
no pekne! práve ich schrúmal Ňufo, vedela som, ze je to zdrave, tak příště, dnes bude salatova, mix s medvedim, uz sme mali, moji to lubia, vitaj po dlhej dobe :)
45678
Presne tak zuzitkovavam aj listy karfiolu,cvikly,
prosto vsetky zelene vnate,vratane mrkvovej.
Pred pripravou namoxim do octovo-slanej vody,ak by boli zvysky chemikalii ,eliminuje to.
@eldina palec hore,vitaj po dlhsom case,tesim sa na tvoje recepty:-)
haji
Tvoje polévka se mi moc líbí, zvláště nádherná zelená barva, určitě je výborná. Jen bych volila tuto dobrotu raději z domácích výpěstků. Díky za fajn receptík!
popoluska340
Nadherny receptik,a zase som mudrejsia,ze listy namocit do vody octo-slanej.Lebo vsetko je postriekane,a listy som este do polievky nedavala.Cesnacik mam doma,len listy mi chybaju.A viem si predstavit aj karelabove listy dat do polievky.Urcite bude tiez vyborna.Co dodat posielam bodiky s *.
atulienka
Polievočka mňam, a ešte k tomu rada, ako sa zbaviť chemikálií, nuž dobre som začala nedeľné ráno. Ďakujem!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia