Krémová polievka z brokolice a rajčín fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 3. augusta 2014

Trocha nevýraznú brokolicu som ozvláštnila kyslastými rajčinami a vo finále aj kúskom Gorgonzoly

4
porcie
10 minút
príprava
12-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks
0,5 ČL
1,5 dcl
50 g
0,2 dcl




Postup

  1. 1

    Na varenie polievky používam len ružice brokolice, pridávam aj cibuľu vcelku hneď na začiatku varenia. Zalejem vodou len tak, aby boli suroviny skoro ponorené, osolím a varím na miernom ohni. Keď bola brokolica skoro uvarená, pridala som pokrájané a olúpané rajčiny a sušenú bazalku

    Krémová polievka z brokolice a rajčín (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Varila som ešte pár minút, do zmäknutia surovín. Ak nepoužijem vývar, viac vynikne chuť hlavných surovín. Priliala som trochu olivového oleja a polievku som rozmixovala ponorným mixérom. Keď už nebola vriaca, pridala som kúsok Gorgonzoly a rozmiešala som ho v nej do úplného rozpustenia. Syr dodal polievke ešte lepšiu chuť. Pridala som už len pár kvapiek citrónovej šťavy, ak sú rajčiny moc kyslé, ani nebude treba.

    Krémová polievka z brokolice a rajčín (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polievka je dostatočne sýta, mne sa tam už nežiadala žiadna vložka. Pochutili sme si na nej v tejto horúčave až poobede, na obed sme mali zeleninový šalát s pečenými zemiakmi. Myslím, že v studenom stave bude veľmi osviežujúca, zajtra sa dozviem:-)

    Krémová polievka z brokolice a rajčín (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

mariamka
cely tyzden som hladala recept na nejaku "inu" polievku z brokolice, a ty ju das dnes, ked mame vyvar :)) ta moja skoncila napokon na pare ako priloha, ale najblizsie bude podla teba, paci sa mi aj syrova vlozka a lodicka bez plachetnice :)
mariamka
tak prislo aj na tvoju brokolicu :) ale dovolila som si mensiu fuziu s receptom od @janocka84 na jej paprikovu polievku, ktora ma tiez oslovila, na cibulovo-paprikovom zaklade som podusila brokolicu, zaliala vyvarom a pretlakom, povarila "na skus", dochutila, v zavere trochu smotany, ako vlozka oprazene kusky brokolicoveho hlubika /skuste, je to maskrta/, lodicka aj napriek bazalkovej vlajke dako ide ku dnu, ale to len chyba krasy, polievka je vyborna,, kyselkava, osviezujuca, vdaka za recept @kuku , pozdravujem aj @janocka84 , vdaka damy :)

kukulienka71
počúvaj, @mariamka , ty si fakt veľmi kreatívna, zdieľam názor sloníkavzoo(tuším) dobre sa na tú polievku pozerá, iste by mi chutila. Neviem garantovať, či by som takú istú vytvorila, ale za pokus to stojí, veď zeleninu mám moc rada:-) Ďakujem pekne za echo a lákavú fotku!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia