Krémová polievka
Krémová polievka

Krémová polievka z batátov

mitzy - fotkamitzy, 9. mája 2017
Krémová polievka z batátov
Foto: mitzy

Batáty som si zvykla kupovať z času na čas. Sú zdravé a veľmi chutné. Počasie je vrtkavé a teplá polievka padne určite vhod :)

5
porcií
10 minút
príprava
30-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
170 g
1 stredne veľký ks
1 ks
2 struky
50 g
 hrsť
1 l
100 ml
10 g
 štipka
1 KL
3 - 5 g
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame. Na masle speníne nadrobno posekanú cibuľu a jeden struk cesnaku s červenou mletou paprikou. Podlejeme vodou, pridáme zeleninu, petržlenovú vňať, osolíme a pomiešame. Dolejeme vodou. Varíme 20 - 25 minút. Pridáme čierne korenie, zázvor, varíme ďalších cca 5 minút, dolejeme smotanu na varenie, necháme prevariť, vypneme. Zmixujeme ponorným mixérom. Polievku ozdobíme petržlenovou vňaťou a čiernym korením. Hotovo :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
Nepohrdnu tvojí teplou, voňavou, zeleninovou polévkou. Krásné foto. Jsi šikulka! Letí pozdravení!
1x haji
patroveckypitrs
Podobnú polievku robím zo zemiakov. Už som aj uvažoval, že použijem aj batáty. Teraz vidím, že sa to dá. Ten zázvor ma nepadol tam dať, to urobí lepšiu chuť. Uložil som si to vyskúšam. Dám potom vedieť.
mitzy
Ďakujem :)
Ešte som zabudla dopísať do postupu, že druhý cesnakový struk postrúhame so zázvorom.
Budem zvedavá, až vyskúšaš! ;)
luclup
MNAM! To by som si hned dala taku dobrotu. Ja som velmi polievkova, z kremovych je moja TOP tekvicova, no batatovu som este nejedla. Rozhodne stoji za vyskusanie (: Super *****
1x mitzy
mitzy
@Luclup (10.5.2017 12:20)

Ďakujem ti veľmi pekne ;) tekvicovú mám aj ja rada! Nemáš nejaký super recept? Aj by som si urobila tento týždeň... ja som tiež veru polievková, polievky si rada vymýšľam, kombinujem, hlavné jedlá robím už radšej podľa overených receptov, hlavne z varechy momentálne :-D a polievky vyskúšané odtiaľto sú vždy dobrá voľba. Predsalen je iné variť denne, niekedy nápady dochádzajú...
jack
Hmmm...Krémové polievočky,to je moje:-) Musí byť úžasná.Ukladám.
monty469
Tento tip polievok je u nás obľúbený, zvlášť v chladnejších dňoch :-)
mitzy
@Jack @Monty ďakujem veľmi pekne za komentíky :)
@Kecemis tú tvoju chcem skúsiť niekedy, len rozmýšľam, čo miesto slaninky :) asi tempeh...

kecemis
@Mitzy (14.5.2017 10:01)

Jednoducho ju vynehaj, alebo ak chces pouzit sojovy syr, tak by som dal udeny. Pokrajat na mensie kocky a troche opiect.
popoluska340
Mila Mitzy posielam bodiky za tuto vybornu polievocku.uvarena ,a uz aj zjedena.Opekla som si na povrch tempeh,a bolo to na obed jak vysite.Budem robievat casto,je to syte,jednoduche a rychle jedlo.


mitzy
@Kecemis (15.5.2017 15:53)
Skúsim s údeným :) ďakujem! @Popoluska340 super, teším sa! Ten tempeh vyzerá na tom veľmi dobre! Presne tak-rýchle, sýte, jednoduché.
kecemis
Tak je vyskusane a srdecne pozdravuje moja milovana polovicka. Ja som to d[podaval s oprazenou cvilkou. Dakujem velmi pekne, tvoj recept urobil dnes velmi pekny vecer.


1x mitzy
mitzy
@Kecemis (19.5.2017 04:31) mňám! Nádherne si naservíroval! A tá polievka aká je hustá a výrazná! Pozdravujem polovičku späť a deň ste mi urobili tiež krajším :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia