Rybacia polievka

Krémová polievka s údenou rybou podľa režisérky Mariany Čengel Solčanskej (videorecept)

Autor receptu: sons

Režisérka filmov Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Únos, či Sviňa, Mariana Čengel Solčanská, nám uvarila naozaj zaujímavú rybaciu polievku.

10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené zemiaky nakrájame na kocky. Pór nakrájame na tenké kolieska a cibuľu na drobno. Na roztopenom masle opražíme cibuľu dosklovita, pridáme pór, orestujeme.
  2. Prilejeme vodu a pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Prikryjeme a necháme variť 20 minút.
  3. Do druhého hrnca vložíme kúsky tresky. Zalejeme mliekom a smotanou. Privedieme do varu a varíme 10 minút, kým sa treska nezačne rozpadávať. Potom ju priamo v mlieku jemne vareškou rozdrvíme na kúsky. Treba dávať pozor, aby sa nerozpadla na úplnú kašu, musia zostať celistvé kúsky.
  4. Zmes prelejeme k polievke a všetko spolu jemne premiešame. Pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a polievku necháme 5 minút postáť.
  5. Ak treba, dochutíme soľou a podávame s čerstvým chlebom a maslom.