Krémová omáčka z tofu, mandlí a tahini (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Inšpiráciu na tento recept sa mi podarilo nájsť, keď som sa obzerala po spôsobe, ako zúžitkovať zásobu hodvábneho tofu.

3-4
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji opražíme cibuľu a cesnak...
  2. Medzitým si dáme do mixéra mandle a rozsekáme ich ešte na trochu drobnejšie.
  3. Pridáme tofu, víno, tahini, soľ a korenia, opraženú cibuľu a cesnak, vymixujeme, kým nám vznikne krém.
  4. Sójovým mliekom ho doriedime na požadovanú konzistenciu a prevaríme na slabom plameni. Podávame posypané petržlenom, prípadne k omáčke pristanú aj iné bylinky ako tymián, majorán... už podľa chuti a fantázie. :)