Krémová omáčka z tofu, mandlí a tahini (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Inšpiráciu na tento recept sa mi podarilo nájsť, keď som sa obzerala po spôsobe, ako zúžitkovať zásobu hodvábneho tofu.
3-4 porcie |
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji opražíme cibuľu a cesnak...
- Medzitým si dáme do mixéra mandle a rozsekáme ich ešte na trochu drobnejšie.
- Pridáme tofu, víno, tahini, soľ a korenia, opraženú cibuľu a cesnak, vymixujeme, kým nám vznikne krém.
- Sójovým mliekom ho doriedime na požadovanú konzistenciu a prevaríme na slabom plameni. Podávame posypané petržlenom, prípadne k omáčke pristanú aj iné bylinky ako tymián, majorán... už podľa chuti a fantázie. :)