Krémeš z krupicovej kaše a pudingu /nepečený/ (fotorecept)

Autor receptu: eldina

recept z chorvátskej stránky Coolinarika, veľmi rýchla príprava a je fantastický... príprava trvá menej ako 30 min,ale s chladením chvíľu dlhšie, takže som urobila kompromis v čase prípravy.:)

30
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. pripravíme si suroviny,nie je ich veľa,aj ked sa to z rozpisu možno tak javí
  2. na veľký,hlboký plech, si poukladáme BB kekse,mne stačilo 30 ks
  3. najprv si oddelíme žĺtky od bielkov
  4. Bielu plnku/z krupicovej kaše/ si pripravíme nasledovne: dáme variť 1Lmlieka,pridáme 10 PL detskej krupice,pridáme cukor/podľa chuti,v recepte je 7 PL/ + 2 vanilkové cukry
  5. vyšľaháme si 4 bielky
  6. ktoré sme pridali do horúcej,práve dovarenej krupicovej kaše. dobre premiešame
  7. masu vylejeme na BB kekse,rovnomerne rozotrieme
  8. počkáme takých 10-15 min,kým nám 1.plnka trochu vychladne. chladne pomerne rýchlo,lebo plech je veľký
  9. 2.plnka,pudingová: rozmiešame si 4 žĺtky
  10. v troche mlieka/z 1 L/ zmiešame 2 Zlaté klasy
  11. zvyšok mlieka,7 PL cukru,žĺtky,Zlaté klasy-dáme variť
  12. uvarený puding/horúci/
  13. vylejeme na vychladnutú masu z krupicovej kaše, rovnomerne rozotrieme
  14. necháme vychladnúť a potom dáme asi na 1 hod do chladničky/aby nám šľahačka na ňom neskôr držala/
  15. vyšľaháme si 2 šľahačky 33%,2 vanilkové cukry + 2 stužovače šľahačky
  16. šľahačku natrieme na krémeš a ozdobíme podľa svojho gusta. mne ostala ešte čokoládová poleva z predchádzajúceho dňa,inak strúham na šľahačku horkú čokoládu. hotový krémeš dáme do chladničky. moje decká dlho nevydržali,tak je krémeš na hornom /úvodnom/ obrázku ešte trochu trasľavý a výzorovo nie veľmi vábny...:)) dobrú chuť prajem