Krémeš z krupicovej kaše a pudingu /nepečený/ (fotorecept)
Autor receptu: eldina
recept z chorvátskej stránky Coolinarika,
veľmi rýchla príprava a je fantastický...
príprava trvá menej ako 30 min,ale s chladením chvíľu dlhšie,
takže som urobila kompromis v čase prípravy.:)
30 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- pripravíme si suroviny,nie je ich veľa,aj ked sa to z rozpisu možno tak javí
- na veľký,hlboký plech, si poukladáme BB kekse,mne stačilo 30 ks
- najprv si oddelíme žĺtky od bielkov
- Bielu plnku/z krupicovej kaše/ si pripravíme nasledovne:
dáme variť 1Lmlieka,pridáme 10 PL detskej krupice,pridáme cukor/podľa chuti,v recepte je 7 PL/ + 2 vanilkové cukry
- vyšľaháme si 4 bielky
- ktoré sme pridali do horúcej,práve dovarenej krupicovej kaše.
dobre premiešame
- masu vylejeme na BB kekse,rovnomerne rozotrieme
- počkáme takých 10-15 min,kým nám 1.plnka trochu vychladne.
chladne pomerne rýchlo,lebo plech je veľký
- 2.plnka,pudingová:
rozmiešame si 4 žĺtky
- v troche mlieka/z 1 L/ zmiešame 2 Zlaté klasy
- zvyšok mlieka,7 PL cukru,žĺtky,Zlaté klasy-dáme variť
- uvarený puding/horúci/
- vylejeme na vychladnutú masu z krupicovej kaše,
rovnomerne rozotrieme
- necháme vychladnúť a potom dáme asi na 1 hod do chladničky/aby nám šľahačka na ňom neskôr držala/
- vyšľaháme si 2 šľahačky 33%,2 vanilkové cukry + 2 stužovače šľahačky
- šľahačku natrieme na krémeš a ozdobíme podľa svojho gusta.
mne ostala ešte čokoládová poleva z predchádzajúceho dňa,inak strúham na šľahačku horkú čokoládu.
hotový krémeš dáme do chladničky.
moje decká dlho nevydržali,tak je krémeš na hornom /úvodnom/ obrázku ešte trochu trasľavý a výzorovo nie veľmi vábny...:))
dobrú chuť prajem