Krémeš s plátmi z liateho cesta (fotorecept)

Autor receptu: dzejsik

Vynikajúci krémeš s plátmi krehkými ako obláčik. Ako sa hovorí "nebíčko v papuľke". :)

24
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Maslo rozpustíme a necháme trochu pochladnúť. Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom, prilejeme rozpustené maslo a postupne vmiešame múku s kypriacim práškom.
  2. Nachystáme si 2 ks papiera na pečenie a z jednej strany predznačíme obrys plátov. /u mňa 27*37 cm/
  3. Cesto rozdelíme na polovicu a rovnomerne rozotrieme na papier na pečenie. Pečieme pri 170° 6-7 minút. Odporúčam ho sledovať, plát by mal zostať svetlunký bez pripálenejších miest.
  4. Z mlieka, Zlatých klasov, rumu, vanilínového a kryštálového cukru uvaríme hustý puding. Keď vychladne tak, že je horúci, ale nepopáli vám prst, pridáme doň pokrájané maslo a miešame až kým sa úplne nerozpustí. Krém natrieme na spodný plát.
  5. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so smetafixmi do tuha, osladíme práškovým cukrom a natrieme na pudingový krém. Opatrne prikryjeme druhým plátom.
  6. Krémeš necháme pár hodín stuhnúť v chladničke. Keď vrchný plát zmäkne, opatrne pokrájame.
  7. Prajem príjemný rozplývavý chuťový zážitok! :))