Čokoládový dezert
Krém z bielej čokolády s omáčkou z červeného vína
Autor receptu: redakcia
Postup- Cukrový sirup: Vanilkový
struk pozdĺžne rozrežeme, vyberieme semienka. Pomaranč
a citrón umyjeme, nastrúhame kôru a odšťavíme. Zmiešame s cukrom, vodou, vanilkovými semienkami
a badiánom, prevaríme a odstavíme.
- Omáčka: Do vína vlejeme cukrový sirup, rozmiešame škrob,
povaríme a necháme vychladnúť.
- Želatínu namočíme do studenej vody, aby
zmäkla. Nalámanú bielu čokoládu dáme do vodného
kúpeľa, aby sa roztopila. Cukrový sirup necháme
zovrieť, odstavíme a vložíme doň želatínu. Smotanu vyšľaháme a postupne ju pridávame do sirupovo–želatínovej zmesi, opatrne
miešame, aby sa netvorili hrudky. Krémom naplníme poháriky a dáme na 2 hodiny stuhnúť do
chladničky.
- Krém ozdobíme vínovou omáčkou. Iná možnosť je
vyklopiť krém z pohárikov na taniere a poliať
omáčkou.
|