Krém na Parížsku tortu
Autor receptu: apka
tortový korpus je možné zakúpiť,šikovnejšie si môžu upiecť.
na parížsky krém potrebujeme 3 smotany na šľahanie 12PL kakaa,12pl mletého cukru.
Suroviny uviesť do varu a nechať vychladnúť.Vychladnuté uložiť na 12 a viac hodín do chladničky.Potom už len vyšľahať šlahačom do peny , natrieť na korpus a DOBRÚ CHUŤ.
Túto tortu pečiem v rodine veľmi často k narodeninám i k meninám ,lebo ju všetci milujú.
12 porcií |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- do hrnca vylejeme smotanu,pridáme kakao a cukor a privedieme do varu/ nesmie vrieť/
odstavíme a necháme vychladnúť.
- Na druhý deň studené vyšľaháme šľahačom do hustej peny/krému/
- Natrieme na korpus ,Môžeme spodok korpusu i potrieť jahodovým džemom.