Krém na Parížsku tortu

Autor receptu: apka

tortový korpus je možné zakúpiť,šikovnejšie si môžu upiecť. na parížsky krém potrebujeme 3 smotany na šľahanie 12PL kakaa,12pl mletého cukru. Suroviny uviesť do varu a nechať vychladnúť.Vychladnuté uložiť na 12 a viac hodín do chladničky.Potom už len vyšľahať šlahačom do peny , natrieť na korpus a DOBRÚ CHUŤ. Túto tortu pečiem v rodine veľmi často k narodeninám i k meninám ,lebo ju všetci milujú.

12
porcií
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. do hrnca vylejeme smotanu,pridáme kakao a cukor a privedieme do varu/ nesmie vrieť/ odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. Na druhý deň studené vyšľaháme šľahačom do hustej peny/krému/
  3. Natrieme na korpus ,Môžeme spodok korpusu i potrieť jahodovým džemom.