Krehučké jablkovo-orieškové čoko rezy (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tento vynikajúci zákusok pečiem často.Je tak ľahký a krehučký, že je skutočná pochúťka
dať si z neho ku kávičke..jalbkových zákuskov je tu mnoho, ale tento je výnimočný...
40 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- najprv som si pripravila krehké cesto..preosiala som si 300g hladkej múky, pridala som 200g.masla, štipku soli,2 žltka,50g. cukru,2 lyžice citronovej šťavy a pol prásku do pečiva..z týchto surovín som si pripravila jemné kehké cesto...pozor, nepridávať pri miesení žiadnu múku, aj ke´d sa bude zo začiatku lepiť o pracovnú dosku...cesto som poriadne vymiesila..
- cesto som po vymiesení rozvážila presne na 2 polovice...uložila do chladničky, pokial som si robila ďalšie cesto..
- vybrala som si približne rovnako veľké jablčka...upozorňujem, že ich nie je potrebné zo šťavy vyžmýkať, ale sa použije všetko komplet...
- nastrúhané jabĺčka...
- pripravila som si vajíčka...rozdelila som ich..najprv som si vymiešala z bielkov tuhý sneh...potom som si odvážila 200g. práškového cukru, pridala som žltka a vymiešala na tuhú penu..
- pridala som k nim postrúhané jebĺčka..
- ako ďalšie som pridala pomleté oriešky a prášok do pečiva, opatrne som ich vmiešavala...
- pridala som potom kakao.. 1 plnú lyžicu..
- pridala som aj čokoládový pudingový prášok a polovicu snehu..riadne som cesto premiešala...
- druhú polovicu snehu som opatrne pomalými pohybmi vmiešala do cesta..
- na plech som si dala pečiaci papier...vybrala som krehké cesto z chladničky a vyvaľkala...pozor, cesto je veľmi krehké a má tendenciu sa rozpadať,treba podsypať riadne múkou a podarí sa pekne natočiť na vaľkadlo a pomocou neho som cesto dala na papier..
- na krehké cesto som vyliala jablčkovú piškótu...
- vyvaľkala som druhú polovicu krehkého cesta a uložila na piškótu..popichala vidličkou..trúbu som vyhriala na 170st. a piekol sa 40min.
- upečený koláč..
- Upečený som nechala vychladnúť a potom som cesto poliala čoko polevou..
- pokrájaný na rezy... namiesto lieskových orieškov môžete v pohode použiť orechy...