Krehučké jablkové rezy s jogurtom a orechami (fotorecepta)

Autor receptu: izabella929

Dlho mám chuť na tieto krehké jablkové rezy...sú ľahučké ako vánok a úžasne krehučké..

20
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Múku som preosiala na pracovnú dosku...pridala som preosiaty práškový cukor,sódu a prášok do pečiva...pridala som celé vajce a maslo..
  2. trošku som maslo posypala múkou a hneď som pridala aj jogurt...všetko som premiesila...
  3. vždy cesto poriadne vypracujem....dobre vypracované cesto som rozvážila na 2 rovnaké bochníky a uložila som ich na hodinu do chladničky...
  4. po uplynutí hodiny som vybrala jeden bochník a rozvaľkala som ho na veľkosť plechu teda na 27x37 cm. na plech som uložila papier na pečenie..
  5. uložila som rozvaľkané cesto za pomoci váľka na plech...posypala som ho mletými orechami..
  6. plnku som si z jabĺk pripravila, pokiaľ mi cesto odpočívalo v chladničke..očistené jablká som ..nastrúhala na veľkých očkách, pridala som cukor, škoricu ,podusila , ale iba pár minút,,,možno iba 5 min...odstavila a pridala som mleté orechy...pomiešala a nechala vychladnúť..zabudla som fotiť..plnku som rovnomerne rozdelila na orechy, vyvaľkala som druhé cesto a uložila na plnku , potrela som rozšľahaným vajíčkom a popichala vidličkou..
  7. trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a koláč sa mi piekol 25 min. upečený ešte horúci som potrela mäkkým maslom a hneď posypala vanilínovým cukrom..
  8. nechala som ho vychladiť a pokrájala na rezy..výborný koláčik...prajem vám dobrú chuť..