Krehotinky s rumovou polevou

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Maslo, múku, cukor, žĺtky, vanilku a citrónovú kôru v mise rýchlo spracujeme na posýpku a potom premiesime na tuhšie cesto, v prípade potreby pridáme PL studenej vody alebo mlieka. Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň pol hodiny (pokojne aj cez noc) v chlade. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  2. Pracovnú plochu zľahka pomúčime, cesto na nej rozvaľkáme natenko a formičkami vykrajujeme žiadané tvary. Na plechu vyloženom papierom na pečenie pečieme asi 12 minút, aby cukrovinky dostali zlatistú farbu.
  3. Z uvedených surovín vymiešame polevu, cukrovinky vyberieme z plechu, potrieme polevou a ozdobíme.