Jogurtový koláč

Krehký snehový smotanovo-jogurtový koláč (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Vynikajúca chuť, aj tvarohu bez tvarohu... Dáte mi za pravdu, keď ochutnáte.

35-40 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Krehké cesto vypracujem z uvedených surovín. Odoberiem 1/3 cesta a odložím do chladničky. Ostatné 2/3 cesta roztlačím (alebo môžete rozvaľkať ) na vyšší plech 20 x 35 cm vyložený papierom na pečenie. Cesto pri pečení narastie, plech je treba vyšší.
  2. Na smotanovo-jogurtovú plnku najprv trochu vyšľahám bielky so soľou a pridám cukor a vanilkový cukor. Vyšľahám tuhý sneh, do ktorého postupne po častiach striedavo zašľahám kyslú smotanu aj jogurt (môžete použiť len čisto kyslú smotanu alebo hustý jogurt) Nakoniec za stáleho šľahania po jednom sypem Zlatý klas, aby sa riadne suroviny spojili.
  3. Navrch roztlačeného cesta rozotriem domáci jablkovo-pomarančový džem (podľa vlastnej chuti) a naň vylejem všetku vyšľahanú smotanovo-jogurtovú plnku.
  4. Odložené cesto - 1/3 - vyberiem z chladničky a nastrúham rovnomerne na celý povrch plnky.
  5. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem cca 35-40 minút. Pri pečení cesto narastie, ale po minimálne hodinovom chladnutí koláč trochu klesne.
  6. Vrch upečeného cesta posypem práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť!