Krehký chlebíček s pomarančovou kôrou Pikantný
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
30 ks porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 180/160 °C |
Postup- Ešte potrebujeme: plech na pečenie, papier na pečenie, strúhadlo.
- Na prípravu cesta nasekáme na malé kúsky kandizovanú pomarančovú kôru a polevu nastrúhame. V mise premiešame múku, kypriaci prášok, maslo alebo margarín, cukor, vanilkový cukor, škoricový cukor a vajce. Všetko ručne spracujeme dohladka. Nakoniec do zmesi vmiešame pomarančovú kôru a čokoládu. Z cesta vytvarujeme na pomúčenej pracovnej ploche 3 rovnako veľké valčeky (asi 20 cm). Valčeky naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 30 minút.
- Na prípravu polevy pripravíme polevu v prášku s vodou alebo mliekom podľa návodu na obale. Pomocou noža potrieme polevou ihneď povrch horúcich chlebíčkov. Múčnik stiahneme aj s papierom na pečenie na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
- Pred podávaním nakrájame ostrým nožom na plátky hrubé asi 1,5 cm.
- TIP: Chlebíčky zabalené v alobale a uložené v chlade vydržia asi 3 týždne.
|