Krehký chlebíček s pomarančovou kôrou Pikantný

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

30 ks
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme: plech na pečenie, papier na pečenie, strúhadlo.
  2. Na prípravu cesta nasekáme na malé kúsky kandizovanú pomarančovú kôru a polevu nastrúhame. V mise premiešame múku, kypriaci prášok, maslo alebo margarín, cukor, vanilkový cukor, škoricový cukor a vajce. Všetko ručne spracujeme dohladka. Nakoniec do zmesi vmiešame pomarančovú kôru a čokoládu. Z cesta vytvarujeme na pomúčenej pracovnej ploche 3 rovnako veľké valčeky (asi 20 cm). Valčeky naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  3. Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 30 minút.
  4. Na prípravu polevy pripravíme polevu v prášku s vodou alebo mliekom podľa návodu na obale. Pomocou noža potrieme polevou ihneď povrch horúcich chlebíčkov. Múčnik stiahneme aj s papierom na pečenie na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
  5. Pred podávaním nakrájame ostrým nožom na plátky hrubé asi 1,5 cm.
  6. TIP: Chlebíčky zabalené v alobale a uložené v chlade vydržia asi 3 týždne.