Plnené pečivo

Krehké pečivo plnené Nutellou (vyskoč z vody) (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Cesto s kvasnicami, ktoré nemusí klasicky kysnúť. Cesto sa dá jednoducho len do vody, kde chvíľu odpočíva. Upečené pečivo je výborné, cesto krehké a mäkké.* Plniť sa dá naozaj rôzne, celkom podľa chuti :)

20 ks
porcií
15 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín si vypracujeme polomäkké cesto, ktoré nakonci vytvarujeme do bochníka. Cesto dáme do hlbšej misky a zalejeme ho vlažnou/letnou vodou. Voda nemá byť ani veľmi studená, ale ani teplá. Voda má byť na 2-3 prsty nad cestom. Cesto necháme bokom, kým nevypláva samo na vrch. U mňa to trvalo 15 minút.
  2. Cesto opatrne vyberieme z vody na poriadne pomúčenú dosku. Keďže je cesto mokré a pomerne sa lepí, tak ho treba pomocou múky trochu na doske premiesiť. Netreba to s tou múkou prehnať, naozaj treba dať len tolko, aby sa s cestom dalo pracovať. Cesto musí zostať jemné a mäkké.
  3. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 5-6 mm a pokrájame na štvorce. Plníme Nutellou, alebo podľa chuti lekvárom. Štvorec skrútime do rolky. Poukladáme na plech s papierom, natrieme vrch rozšľahaným vajcom a dáme piecť do vopred rozohriatej rúry na 190 °C na 15 minút. Treba si to sledovať.
  4. Koláče sú výborné. Cesto krehké a ľahučké, výbornej chuti. Koláčiky sa hodia aj do zásoby na pár dní, lebo zostanú výborné dlhšiu dobu. Prajem dobrú chuť !
  5. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube