Krehké koláčiky (fotorecept)

Autor receptu: janger

Neviem, ci ich mozem nazvat linecke...Nakolko som cast muky nahradila pudingovym praskom a orechami...Takze uz to nie je ten pomer 3:2:1. Su velmi jemne a krehucke, chutovo vyborne. Pekne ozdobovat neviem, tu su:

Postup

  1. Muku som zmiesala so stipkou soli a rozdelila na tri casti, 150g+150g+160g a dala do misiek. Do jednej misky som pridala 50g cokoladoveho pudingoveho prasku (na varenie), do druhej misky 50g vanilkoveho pudingoveho prasku (na varenie) a do tretej misky, kde som mala 160g muky, som pridala 40 g pomletych lieskovych orieskov. Cukor som zmiesala s vanilkovym cukrom, rozdelila na tri casti a pridala do misiek.
  2. Vajicko a zltky som rozmiesala a tiez rozdelila do troch misiek. Studene maslo som postruhala, rozdelila do misiek.
  3. Spravila som cesto. Zabalila som ho a dala na par hodin do chladnicky.
  4. Cesto som postupne vyvalkala, povykrajovala formickami, niektore som posypala kokosom, z casti som upiekla kosicky. Tie budem neskor plnit orechovou plnkou...
  5. A po upeceni som kolaciky zliepala ribezlovym lekvarom, orieskove - nutelou. A trosku som ich ozdobila (teda snazila som sa ozdobit ;-) ) rozpustenou cokoladou.
  6. A samozrejme som stale kostovala a asi dva plechy som nechala zhoriet, lebo som stale odbehovala pozerat na Varechu :-))). Takze nejako moc nam ich nezostalo...