Kravičkový tvarohovník

Autor receptu: hanee

Kravickovy preto, lebo tvaroh, smotana aj maslo boli od domacej kravicky a este je aj flakaty .o) ale inak, je to len obmena na chessecake, aby som bola uprimna.

8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Postup uz notoricku znamy. Keksy podrvime, pridame k nim rozpustene maslo, podla potreby. Po zamiesani by zmes mala mat konzistenciu mokreho piesku.
  2. Rozpustenym maslom vytrieme aj nadobu v ktorej kolac budeme pripravovat spodok a aj boky.
  3. Keksovu zmes dame na spodok pekaca, "udupkame" a dame do truby tak na 10 minut zapiect, potom vytiahneme a nechame chladnut.
  4. Tvaroh, smotanu, vajicka, med a vanilku vymiesame do hladka, prikvapneme troska citronom. Potom vlejeme na keksovy korpus a nechame hodinku piect na nizkej teplote v trube.
  5. Ja som vyliala len 2/3 tvarohovej zmesy a do poslednej casti som primiesala 1 PL kakaa, a lyzickou som potom robila pruzky/ flaky na kolaci, aby nebol len taky nudny .o)
  6. Idealne ak ho po dopeceni nechate vychladnut v trube do dalsieho dna.