Vyprážané tekvicové kvety

Kráľovským syrom plnené tekvicové kvety vo vínovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Len kvitnú a kvitnú a netvoria plody moje tekvice, tak som dnes odobrala niekoľko z nich, naplnila syrom a vypražila vo vínovom cestíčku.Takto nevyjdu na zmar.

1
porcia
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si suroviny. Syr som nakrájala na také paličky, aký je dlhý priestor od konca kvetu po dno. Po vložení syra do kvetu treba upraviť jeho dĺžku tak, aby nevytekal pri pečení.
  2. Tekvicové kvety nechám vo vode, aby nevädli. Potom ich umyjem pod tečúcou vodou.
  3. Pripravím si cestíčko: Do misy dám víno a vajce a poriadne ich spolu vyšľahám.
  4. Potom pridám múku, soľ, prášok do pečiva a sódu a dobre premiešam.
  5. Kvety naplním syrom.
  6. Maslo s olejom dám mierne zohriať. Kvety namáčam do cestíčka tak, aby koniec kvetu nebol namočený, aby bolo zrejmé, že sú to kvety, napokon mnoho kvetov je v prírode jedlých a patrí medzi ne aj tekvicový. Nie je treba kvety obaliť múkou, na tento kvet sa cestíčko pekne nalepí. Namočené kvety pomaly vyprážam a opatrne otočím, aby syr nevytiekol. Ukladám na kuchynský papier a nechám odkvapkať prebytočný tuk.
  7. Ako prílohu som dnes pripravila kapustový šalát s mrkvou, cibuľou a uhorkou, nič iné sa k tomu ani nehodí. Ale táto kombinácia je výborná. Prajem vám dobrú chuť.