Kráľovský koláč
Autor receptu: vavan
z plnkou ktorá sa rozplýva na jazyku
Postup
- Všetky suroviny na cesto spolu na doske zmiesime na hladké cesto.
- Vypracované cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme stuhnúť do mrazáku na
20 minút.
Po 20 minutách cesto vyberieme rozdelíme na dve polovice a jednu opäť
zabalíme a dáme naspäť do mrazáku.
- Plech si vymastíme olejom 35x25
Cesto si vyvaľkáme vložíme do plechu
- malým valčekom alebo prstami cesto na plechu roztlačíme,okraje vyhrnieme aby nám plnka nevytekala.Na pripravený plát nastrúhame piškóty alebo keksy aby sa plnka nepremočila.
Pripravíme si plnku:Kyslú smotanu zmiešame,svanilk. cukrom pudingovým práškom a maizenou.Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a jemne vmiešame do zmesi s kyslej smotany.
- Zmes nalejeme na pripravené cesto na plechu
- Vyberieme cesto z mrazáku a nastrúhame rovnomerne po povrchu koláča.
Dáme piecť do vyhriatej rúry pečieme pri teplote 180°C 35 minút.
- Dobrú chuť