Kráľovské rezy
Autor receptu: soncya
Hľadala som niečo nové, a tento recept ma oslovil najviac.
Zdroj: časopis Život, rok 2001
35 porcií |
120 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Z múky, nastrúhanej studenej CERY a vody spracujeme cesto. Dáme chladiť na 2 hodiny do chladničky, potom ho rozdelíme na 2 diely a vyvaľkáme. Prvú časť vyvaľkaného cesta rozdelíme radielkom na porcie a poukladáme na opak plechu. Upečieme pri 180 stupňoch asi 10 / 15 minút do ružova.
Druhú časť bieleho cesta vyvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu a tento s ním vyložíme tak, aby bolo cesto sčasti aj na bokoch plechu. Ešte nepečieme, čakáme na tmavú piškótu.
- Bežným spôsobom si pripravíme tmavú piškótu, oddelené žĺtky vymiešame s cukrom do peny, a postupne pridávame mleté orechy zmiešané s kakaom a tuhý sneh z bielkov.
Hotové cesto vlejeme do hlbokého plechu vyloženého bielym cestom. Spolu upečieme na 180 stupňoch asi 35 / 40 minút.
- Krém:
Z mlieka, 2 kopcových lyžíc múky a žĺtka si uvaríme hustú kašu. Vychladenú zmiešame s maslom vymiešaným s cukrom do peny a nakoniec pridáme Um. Vyšľaháme.
- Na upečený bielo-hnedý korpus navrstvíme krém a poukladáme štvorčeky upečeného bieleho cesta. Posypeme práškovým cukrom, pokrájame a podávame.
Je veľmi chutný. Prajem dobrú chuť! :)