Pečený králik

Králik s gaštanmi podľa Nory Beňačkovej (videorecept)

Autor receptu: vv

Známa hlásateľka Nora Beňačková pripravuje veľmi chutný recept zo zdravého králičieho mäsa.* V netradičnej kombinácii s gaštanmi poteší aj tých najväčších gurmánov a osloví aj tých, ktorí preferujú zdravú stravu, vhodnú aj pre deti.

Suroviny

Postup

  1. Králičie stehná osolíme, okoreníme a obalíme plátkami slaniny. Položíme na pekáč a na 10 minút vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov.
  2. Po 10 minútach plech vyberieme, mäso polejeme olejom a pridáme pokrájanú cibuľu a čerstvé bylinky - tymian, šalviu...
  3. Všetko podlejeme vývarom a vínom a pekáč zakryjeme alobalom. Pečieme ďalších 40 minút.
  4. Po upečení z pekáča odstránime bylinky a do výpeku pridáme predvarené gaštany. Necháme prehriať. Na záver do výpeku vmiešame troška studeného masla.
  5. Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, pridáme k nim trocha masla a podávame k mäsku.