Pečený králik
Králik s gaštanmi podľa Nory Beňačkovej (videorecept)
Autor receptu: vv
Známa hlásateľka Nora Beňačková pripravuje veľmi chutný recept zo zdravého králičieho mäsa.* V netradičnej kombinácii s
gaštanmi poteší aj tých najväčších gurmánov a osloví aj tých, ktorí preferujú zdravú stravu, vhodnú aj pre deti.
Postup
- Králičie stehná osolíme, okoreníme a obalíme plátkami slaniny. Položíme na pekáč a na 10 minút vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov.
- Po 10 minútach plech vyberieme, mäso polejeme olejom a pridáme pokrájanú cibuľu a čerstvé bylinky - tymian, šalviu...
- Všetko podlejeme vývarom a vínom a pekáč zakryjeme alobalom. Pečieme ďalších 40 minút.
- Po upečení z pekáča odstránime bylinky a do výpeku pridáme predvarené gaštany. Necháme prehriať. Na záver do výpeku vmiešame troška studeného masla.
- Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, pridáme k nim trocha masla a podávame k mäsku.