Králik
Králik pečený s mladou fazuľou a krúpami (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Je to niečo ako šolet, len s králikom. Je to jedlo z jedného hrnca.
6 porcií |
10 minút príprava |
120 minút na 150 °C |
Postup
- Do nádoby si pripravíme mladú fazuľu, krúpy, mrkvu a petržlen pokajané na malé kúsky, osolíme a trochu premiešame. Cibuľu pokrájame na polmesiace. Cesnak len očistíme, necháme cele strúčiky. Ak by ste použili starú fazuľu, tak si ju vopred namočte a potom uvarte, tak aby trochu chrumkala.
- Očisteného králika naporciujeme na menšie kúsky a osolíme.
- Spodok hrnca potrieme kačacím tukom a dáme naň pokrájanú cibuľu. Na cibuľu dáme tenkú vrstvu fazule s krúpami, mrkvou a petržlenom. Posypeme celým čiernym korením.
- Na to uložíme mäso z králika a na mäso dáme cesnak.
- Cele to zakryjeme zvyškom fazule s krúpami a zeleninou a znovu trochu osolíme. Tie krúpy stiahnu dosť soli.
- Zalejeme vodou tak 1 cm nad suroviny. Zakryjeme pokrievkou a dáme do rúry na dve hodiny piecť pri 150 °C. Po každej pol hodine otvoríme a dolejeme vodu.
- Po dvoch hodinách máme hotové. Necháme postáť, nech to trochu vychladne.
- Môžeme po čiastočnom ochladnutí môžeme nakladať. Je to jedlo jednoduché, diétne a hlavne ľahko stráviteľné. Tiež varenie v jednom hrnci.