Králičie stehno

Králičie stehno s horčicovo-smotanovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
90 minút
príprava

Postup

  1. Králičie stehná umyjeme a osušíme papierovou utierkou, osolíme ich a okoreníme čerstvým mletým korením. Bravčovú masť rozohrejeme a stehná prudko opečieme na masti. Mäso vyberieme z hrnca, vložíme nakrájanú očistenú mrkvu a zeler, krátko orestujeme a mäso vložíme naspäť.
  2. Pridáme bobkový list, borievku, tymian, šalotku. Cesnak rozrežeme na polovicu a dáme celý aj so šupkou. Prilejeme víno a toľko vody, aby mäso bolo zaliate. Privedieme do varu, stiahneme plameň a dusíme asi hodinu.
  3. Po hodine mäso vyberieme. Zo šťavy vyberieme cesnak, borievku, bobkové listy a šťavu rozmixujeme na omáčku. Podľa chuti pridáme dijonskú horčicu, osolíme, okoreníme, zjemníme smotanou a necháme prevrieť. Do hotovej omáčky vložíme mäso.
  4. Môžeme podávať s haluškami alebo rôznymi variáciami zemiakových príloh.