Králičie stehno
Králičie stehno s horčicovo-smotanovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Králičie stehná umyjeme a osušíme papierovou utierkou, osolíme ich a okoreníme čerstvým mletým korením.
Bravčovú masť rozohrejeme a stehná prudko opečieme na
masti. Mäso vyberieme z hrnca, vložíme nakrájanú očistenú mrkvu a zeler, krátko orestujeme a mäso vložíme naspäť.
- Pridáme bobkový list, borievku, tymian, šalotku. Cesnak rozrežeme na polovicu a dáme celý aj so šupkou. Prilejeme víno
a toľko vody, aby mäso bolo zaliate. Privedieme do varu, stiahneme plameň a dusíme asi hodinu.
- Po hodine mäso vyberieme. Zo šťavy vyberieme cesnak, borievku, bobkové listy a šťavu rozmixujeme na omáčku. Podľa chuti pridáme dijonskú horčicu, osolíme, okoreníme, zjemníme smotanou
a necháme prevrieť. Do hotovej omáčky vložíme
mäso.
- Môžeme podávať s haluškami alebo
rôznymi variáciami zemiakových príloh.
|