Králik na víne
Králik na víne

Králičie ragú

hviera - fotkahviera, 31. augusta 2017
Králičie ragú
Foto: Hviera
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (diely)
1 ks
2-3 strúčiky
1,5 dl




Postup

  1. 1

    Na oleji trochu opečieme osolené králičie diely. Vyberieme. Do tej istej panvice, na tom istom oleji speníme pokrájanú cibuľku, pridáme nakrájaný cesnak, a po chvíľke aj rascu, zázvor a škoricu (v ľubovoľnej kombinácii). V pôvodnom recepte je celá škorica, ja som dala mletú škoricu, a určite to je lepšie s čerstvým zázvorom, ale postačí aj mletý. A doma zvyknem bez rasce. Rôznou kombináciou korení sa trochu mení aj chuť, stále je to však trochu orientálne. Práve tá moja kombinácia sa doma ujala, a práve pre túto kombináciu je recept zaujímavý :)

  2. 2

    Trochu pečieme, miešame, na mletú škoricu treba dávať pozor. Pridáme pretlak a väčšiu lyžicu medu, a pridáme aj víno - cca 1,5 deci. (počas varenia zvyšok vína ochutnávame ;) ) Trochu povaríme s vínom, pridáme králika a podlejeme vývarom/vodou, aby bolo mäso minimálne do 2/3 zaliate. Varíme asi hodinu pod pokrievkou, závisí od množstva, v podstate varíme kým sa voda neodparí a omáčka nezhustne.

  3. 3

    Keď zhustne, pridáme maslo na zjemnenie. Hotovo. Podávame s kuskusom, ryžou, knedľou, chlebom.

Diskusia k receptu

petrkluc
@Leaela (31.8.2017 21:36)

Čobole, pročpak tedy komentuješ recept, když ho vlastne vůbec neřešíš?
mitzy
@Leaela (31.8.2017 21:36)

Si príliš útlocitná. Je to mŕtvy králik. Nič viac, nič menej. Bude krajší s hráškom? :)
evelynba
Leaela má pravdu. Inak dobrý recept takáto fotka devalvuje a uberá na chuti uložiť si ho do KK. Tu nejde o útlocit, klasici hovoria, že jeme aj očami a jedlo má byť vhodne a vkusne upravené.
leaela
@Mitzy (31.8.2017 23:26)

Aspon si pozri na koho reagujes,niesom "utlocitna",lebo som chalan.... ;-)
mitzy
@Leaela (1.9.2017 08:59)

Bol to žart starej dámy, preto i ten smajlík na konci :) už som čítala kto si, viem, že si muž, chalan, dub, hrdina, stroj, otec :) prikladám foto dokonalo naaranžovaného ušiaka dľa môjho gusta :)


leaela
@Mitzy (1.9.2017 11:02)

Ta fotka pri recepte vyzera ako upeceny nedonoseny ludsky plod....fakt ma to odpudilo.ale mozno je to upecena macka ;-),akurat podla rebier by si to rozoznala,tusim zajac ma ploche kosti rebier a macka okruhle.alebo naopak :-)
mitzy
@Leaela (1.9.2017 11:35)

Ja sa neviem na také veci dívať ani v hrdinných výpravných filmoch, keď hlúčik rytierov alebo Hobbitov sedí okolo ohňa a opeká si tieto podobne vyzerajúce kosti a kože. Keď už, tak Mamut! S tým nemám absolútny problém :-D Mamut je okej.
1x jack
hviera
Tá fotka je fakt zlá, uznávam. ešte dnes vymením, keďže to znova robím.

škoda, že nedostávam info, že mi niekto komentoval...... (alebo neviem kde to nastaviť)