Králičia polievka
Králičia krémová polievka s knedličkami a pestom
Autor receptu: redakcia
Postup- Králičie predné umyjeme
a vložíme do hrnca s očistenou koreňovou zeleninou, očistenou celou cibuľou
a cesnakom. Zalejeme studenou vodou,
pridáme pol lyžičky soli, podľa chuti
čierne korenie, nové korenie, bobkový
list a dáme variť na pol druha hodiny na
pomalom ohni.
- Vývar potom precedíme, z králika oberieme mäso, koreňovú zeleninu nakrájame. Na masle opražíme múku, zalejeme scedeným vývarom a necháme
prejsť varom asi 20 minút. Potom prilejeme smotanu, biele víno, dochutíme
soľou a štipkou muškátového orieška.
Povaríme 15 minút a na záver vložíme do
polievky nakrájané mäso a zeleninu.
- Krupicovo–pažítkové knedličky:
Mlieko dáme variť a po zovretí k nemu
za stáleho miešania pridávame krupicu,
potom aj najemno nasekanú pažítku,
soľ a maslo. Varíme, až kým krupica
nezhustne. Do vychladnutej zmesi pridáme vajíčko a vymiesime cesto. Z cesta
tvarujeme malé knedličky, ktoré varíme
vo vriacej osolenej vode. Keď vyplávajú na
hladinu, vyberieme ich a môžeme pokvapkať roztopeným maslom.
- Bylinkové pesto:
Do mixéra vložíme za hrsť petržlenovej
vňate a lístky z dvoch vetvičiek tymianu.
Pridáme asi 50 ml extra panenského olivového oleja a štipku soli. Všetko spolu vymixujeme na hladkú masu. Ak je pesto príliš husté, pridáme olivový olej.
|