Králičí vývar s mäsovými uzlíkami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes sme mali na obed skvelú králičiu polievku s hodne výbornej domácej zeleninky a ako vložku som dnes urobila mäsové úzlíky..už mám tu uzlíkovú polievku, ale tam sa uzlíky zavarili priamo do polievky...dnes som uzlíky robila celkom iné...

40 minút
príprava
18-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si dala do hrnca studenú vodu toľko, koľko chcem mať vývaru. králičie chrbty som umyla a dala do studenej vody..pridala som koreňovú zeleninu,pochutiny všetky ako sú uvedené v surovinách.. na záver, ke´d je polievka uvarená, pridávam do nej na špic noža červenej papriky a petržlenovú vňať pokrájanú...
  2. kým sa polievka varila, urobila som si do nej vložku...mäsové uzlíky...pripravila som si polohrubú múku, ktorú som preosila..dala som 2 vajcia a len podľa potreby som pridávala múku a iba toľko, koľko prijmú vajcia...takže som ju nevážila..
  3. cesto som poriadne vymiesila, aby bolo hladké a nelepivé...
  4. cesto dom rozvaľkala na tenko, tak ako na rezance...
  5. bravčové pliecko som pomlela...stačí iba 100g.
  6. na pol lyžici bravčovej masti som ho podusila...osolila, okorenila a pridala 1 strúčik cesnaku..
  7. hotové udusené mäso som nechala vychladiť...
  8. na rozvaľkaný plát cesta som položila plnku a to tak do radu, ako keď sa robí štrúdľa..v strede cesta som nechala voľné pol centimetra, aby som mohla cesto stlačiť, aby mi plnka nevyšla..
  9. cesto som rolovala tak, ako roládu 3x. som zatočila..
  10. potom druhý krát...
  11. tretí krát a cesto som odrezala hneď za roládou..po celej dĺžke..a začala som robiť ďalšiu...
  12. cesto som rozrezala napolovicu, lebo na uzlík stačí polovica cesta..treba robiť rovnaké kusy, aby boli pekné..
  13. potom som uviazala uzlík tým istým spôsobom , ako si viažete na vreckovke, aby ste niečo nezabudli..uzlíky som vyvarila v osolenej vode...varia sa trošku dlhšie, ako rezance, ale sú veľmi chutné...môžete ich potrieť napríklad obyčajnou zápražkou, alebo paštétou,proste to záleží od vás a od toho, do akej polievky sa dajú..keď sa použijú do zeleninovej, je dobrá zápražka a varia sa priamo v polievke..dobrú chuť....