Španielske vtáčiky
Španielske vtáčiky

Králičí španěláčky fotorecept

klukodvody - fotkaklukodvody, 24. novembra 2017

Jak jsem psal v receptu na králičí závitky ve smetanové omáčce, měl jsem toho podivného masa 12 kusů a to bylo na jedno jídlo Zobraziť celý popisJak jsem psal v receptu na králičí závitky ve smetanové omáčce, měl jsem toho podivného masa 12 kusů a to bylo na jedno jídlo pro dva lidi moc, a tak jsem to rozdělil. Jedna bílá omáčka a jedna hnědá. V komentáři na smetanové závitky píše můj vzdálený kamarád @Sracz, že něco podobného kdysi přidal. Trochu jsem váhal, ale když už jsem to dělal a poctivě fotil, tak myslím, že osvěžit paměť asi nebude vadit a třeba je dělám jinak. Ty spony jsem koupil, když jsme dělali každý den 60 španělských ptáčků.

2-3
porcie
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks (hruď)
3
3 - 4 PL
6 plátkov
2 ks
1 ks
2 ks
1 veľký ks
na základ (zeler, mrkva, petržlen)
1 PL
1 - 2 strúčiky
 (alebo vývar)




Postup

  1. 1

    Tak si zase připravíme to podivné maso. Osolíme, opepříme, zastříkneme worcesterem a potřeme hořčicí.

    Králičí španěláčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vedle jsme si připravili slaninu, vejce, okurku a párek. Kdo chce připraví si klobásku. Měli jsme doma párek, tak tam je párek. A naplníme ptáčky.

    Králičí španěláčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zabalíme a připravíme si zeleninu. V mých receptech vidíte, že většinou moc nehýřím množstvím koření protože mám rád chutě surovin a nechci řešit co jím. Ten česnek dávám také jen jako takový ocásek chuti. Myslím tady. Jinde kde to nevadí, nešetřím.

    Králičí španěláčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozpálím sádlo a dám orestovat zeleninu, za chvíli přidám ještě 1 - 2 polévkové lžíce hořčice, promíchám a dám opékat španěláčky. Ty bublinky nejsou koření jen jak zprudka restuji.

    Králičí španěláčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z obou stran opečené ptáčky trochu podliji, nám stačí voda když není vývar.

    Králičí španěláčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nechám dusit a měkké vyndáme.

    Králičí španěláčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ten výpek zapráším moukou, necháme chvíli společně až začne malinko vystupovat tuk, zalijeme asi tolik kolik budeme potřebovat na 2 - 3 porce, dobře provaříme, kdo chce rozmixuje no a já dědek klasik opět jen propasíruji na ptáčky a je to.

    Králičí španěláčky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na závěr přejeme krásný před Adventní čas a jestli se chcete potěšit pohledem na krásnou práci, koukněte na zážitky: https://varecha.pravda.sk/zazitky/vanoce-u-nas-ve-vsi-zacinaji-tim-co-ty-sik/2173-clanok.html

    Králičí španěláčky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

arnilka
@Klukodvody tento recept sa mi tiež páči, práve pre ponechanie prirodzenej chuti, u nás bude s klobáskou. Dakujem za recept, stejne jako ten prvý aj tento ukladám :-)
jack
Dobrý recept,krásne fotky aj postup.A tie medovníčky na záver...no paráda.Pozdravujeme a prajeme krásny víkend❤
kikusiatko1507
Moj otec toto masko vola slabina.Same o sebe je uvarene ci upecene tuhe a zle sa zuje:-),ale jemnucko naklepane a naplnene chuti fantasticky.Vyborna kombinacia je na sposob slovenskych vtacikov :-) s bryndzou a obycajnou zelenou paprikou dusene na slaninkovo cibulkovom zaklade.Vyskusate? :-)
izabella929
@klukovody ,moje obľúbené králičie mäsko..takto to musí byť vynikajúce,robila som už plnené králičie stehná..skvelé jedlo si navaril.-)
motyka
Väčšinou som polovičku mäsa zo slabín králikov vyhodila. Nikto ho okrem mňa nechcel jesť. Toto je pre mňa výborný recept, takto to skrútim a nebudú vedieť ani čo jedia. Len sa neprezradiť. Že je to chutné, o tom nepochybujem, ako všetky Tvoje recepty, ktoré som doposiaľ vyskúšala. Ďakujem.
haji
Díky za fajn receptík, jednoduchý, klasický, chutný! Tiše závidím domácího králíka.
monty469
Vyzera to velmi lakavo a chutne. A ten pernikovy domcek je krasny
marianne
Ja tiež králičie mäso môžem, pre mňa ideálny recept. stačílo by mi naplniť len uhorkou a slaninkou. Králičie je suchšie mäso a slaninku si žiada ako soľ. A veľa koreňovej zeleniny k tomu, zmixované v šťave, balada. Výborné...Takto som minule pripravovala morčacie aj kuracie prsia a boli veľmi dobré. Pečené sa mi zdajú suché, nemám ich moc rada, takto upravené zjem.
klukodvody
Děkuji za nahlédnutí a jsem rád, že jsem mohl opět něčím přispět.
@Kukusiatko1507 ano vyzkouším a děkuji za radu. Všechny moc zdravíme a přejeme sílu a trpělivost a ať se všechno daří v přípravách Adventu.
1x haji
olinecka
@Klukodvody no neviem, máme doma zajačiky ,ale toľko mäsa ??? skôr samé kostičky už keď je starší je tvrdé mäso dlhšie varím.Ale super hádam vyskúšam.
veronika353
Taky mám to podivné maso,tento recept se mi líbí,tak vyzkouším :-) To maso vzniklo,když jsme porcovali králíky,u pečeného králíka se vždycky sní :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia