Králičí segedínsky guláš s kôprom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný nedeľný obed z králika.

3
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Králičí chrbát, beháky aj bočné laloky som nakrájala na malé kocky. Z chrbta som orezala mäso, ale aj kosti som rozťala na menšie porcie. Králičie mäso som umyla a osušila kuchynským papierom.
  2. Na rajnicu som dala nakrájanú údenú slaninu a keď sa tuk uvoľnil, pridala som aj nakrájanú cibuľu a cesnak.
  3. K upraženej cibuli som pridala mäso a nechala som dusiť pokiaľ sa tekutina neodparila celkom.
  4. Pridala som červenú mletú papriku, nakrájanú paradajku na malé kocočky, kečup. Podliala som vodou a nechala variť chvíľku.
  5. Keďže je to mäsko z mladého králika, pridala som hneď aj kapustu. Inokedy, ak robím z bravčového mäsa segedínsky guláš, dusím kapustu osobitne v inej rajnici a napokon všetko spojím. Kapustu som premyla, lebo bola príliš kyslá.
  6. Pod pokrievkou sa varilo mäso 40 min. Keďže kapusta je z obchodu, stihla sa uvariť pokiaľ sa mäsko dusilo. Pridala som šľahačku s múkou, nechala prejsť varom na slabšom plameni.
  7. Hotové jedlo som posypala nakrájaným kôprom.
  8. Knedlík som nerobila dnes, mám zamrazený, takže som ho iba prihriala.Všetko uložila na taniere. Zdobila som paradajkou, chilli papričkami. Paradajka sa nachádza v jedle. Chili papričku má rád jeden člen rodiny. Kôpor považujem za jedlú bylinku.
  9. Keby mal niekto z rodiny žalúdočné problémy po segedínskom guláši pestujem si veľmi užitočnú bylinku Palinu lekársku. Odvar z tejto bylinky pôsobí vynikajúco na jedy.