Králičie mäso
Králičí chrbát v orechovej kruste s mrkvovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Králičí chrbát vykostíme a mäso upravíme na 4 plátky. Odblaníme ho, umyjeme,
osolíme, okoreníme, pridáme 2 vetvičky
tymianu a zavákuujeme. Do 2 litrov vriacej
vody vložíme balíčky mäsa a 2 minúty povaríme. Potom mäso necháme 1 až 1,5 hodiny
odstáť vo vode. Keď mäso vyberieme
z vákua, obalíme ho v mletých vlašských
orechoch a restujeme na panvici s maslom
asi 3–4 minúty zo všetkých strán.
- Mrkvové pyré: Mrkvu očistíme, nakrájame
na malé kúsky a vsypeme do panvice. Zalejeme 300 ml smotany, osolíme a pomaly
varíme. Keď je mrkva mäkká, rozmixujeme
ju pomocou ponorného mixéra. Na záver
môžeme pridať plátok masla na zjemnenie.
- Slaninková omáčka: Slaninu nasekáme
nadrobno a orestujeme ju. Pridáme nakrájanú cibuľu
a spolu opražíme. Podlejeme 200 ml smotany, pridáme štipku soli, povaríme a zredukujeme. Potom omáčku rozmixujeme
ponorným mixérom.
- Hráškové struky orestujeme na rozpustenom masle a osolíme.
Králičí chrbát podávame s mrkvovým pyré,
preliatym slaninkovou omáčkou a s hráškovými strukmi.
|